Haberler

Hakkari Valisi Canbolat, Göreve Başladı

Valiler Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı görevinden Hakkari Valiliği'ne atanan Yakup Canbolat, kente gelerek görevine başladı.

Valiler Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı görevinden Hakkari Valiliği'ne atanan Yakup Canbolat, kente gelerek görevine başladı.

Valiler Kararnamesiyle merkeze alınan Necmettin Kalkan'ın yerine Hakkari Valiliği görevine atanan Yakup Canbolat, kente gelerek görevine başladı.

Bugün öğle saatlerinde karayolu ile Hakkari'ye gelen Vali Canbolat, valilik binası önünde çiçeklerle karşılandı. Canbolat, burada kendisini karşılayan Vali Yardımcıları Cumhur Duran, Hüseyin Sayın, Mustafa Temiz, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, kamu kurum amirleri ve HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er ile tek tek tokalaştı.

Makamında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Canbolat, Hakkari'ye vali olarak atanmaktan büyük onur duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Görev yapacağımız sürede adil, güvenli ve huzurlu bir yaşam ortamı sağlamayı, temel hak ve özgürlükleri esas alan eğitim ve sağlık gibi sorunlu olan alanlarımız olmak üzere, temel kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde Hakkari'deki bütün vatandaşlarımıza eşit, adil ve tarafsız olarak ulaştırılması noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. İnsan haklarına, demokrasiye bağlı, şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla ve vatandaşına ulaşan, elini uzatan ve vatandaşın arasında olan bir devlet anlayışıyla çalışacağız. Ortak akıl dediğimiz aklı çalıştırılarak, Hakkari'nin temel sorun ve ihtiyaçlarının çözümü noktasında hep birlikte çalışmayı sizlere taahhüt ediyoruz. Kapımız bu devletin kapısıdır, her zaman herkese açık olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Hakkari ilimizin bize gönlünü açmasını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın bizleri görmesini, bizlerle birlikte çalışmasını arzu ediyoruz. Her zaman onların yanında olacağız."

Canbolat, önceki vali Necmettin Kalkan'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Necmettin Kalkan Durankaya Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title