Haberler

Hakkari Valiliği, Mesken Dağı'ndaki 1 Mayıs Kutlamalarını Yasakladı (2)

Stk'lardan VALİYE TEPKİ Hakkari'de 42 Sivil Toplum Örgütü Temsilcinin (STK)'nın içerisinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Platformu, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan'ın Mesken Dağı'nda yapılması planlanan 1 Mayıs etkinliğini iptali ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Stk'lardan VALİYE TEPKİ

Hakkari'de 42 Sivil Toplum Örgütü Temsilcinin (STK)'nın içerisinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Platformu, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan'ın Mesken Dağı'nda yapılması planlanan 1 Mayıs etkinliğini iptali ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Vali Kalkan'ın açıklamaları üzerine Hakkari'deki STK Temsilcileri de, Belediye binası önünde bir araya gelerek burada açıklamada bulundu. STK'lar adına basın açıklaması yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, öncelikle sabah saatlerinde valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen İl Koordinasyon toplantısında ilçe ve Belde Belediye başkanlarına protokol yerine arka sandalyelerde yer verilmesine tepki gösterdi. Akbulut, "Koordinasyon kurulu toplantısında seçilmiş belediye başkanlarımıza yönelik ilin valisi ve yönetimi tarafından kabul edilmeyecek bir davranışla karşı karşıya bırakıldılar. Biz bu anlamda Hakkari'deki STK'lar olarak Hakkari halkı adına, bu halkın yüzde yetmiş oyunu alan seçilmiş belediye başkanlarımıza yönelik bu tür uygulamaları kabul etmeyeceğimizi ve bu tür uygulamaların sadece Belediye başkanları şahsında değil bütün Hakkari halkına bir hakaret olarak ele aldığımızı ve Hakkari Valisinin bir an önce basın önünde Hakkari halkından belediye eş başkanlarımızdan özür dilemesini bekliyoruz. Bugün itibariyle de ilin valisine ve buradaki bütün yetkililere buradan bir kez daha sesleniyoruz; Eş Başkanlarımız yalnız değildir. Bütün Hakkari halkı birer eş başkandır. Bu anlamda bunu herkes bu şekilde bilmelidir. Biz bu tür uygulamaları kabul etmeyeceğimizi buradan belirtmek istiyoruz" dedi.

Hakkari'de STK'ların öncülüğünde yarın Mesken dağında kutlanması planlanan 1 Mayıs kutlamalarının Vali Necmet Kalkan tarafından yasaklanmasına da tepki gösteren Akbulut, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan'ın yasak kararını tanımadıklarını belirterek şunları söyledi: "Yarın biliyorsunuz 1 Mayıs Dünya emekçi ve işçiler günü. Bizler bu kararı yaklaşık 15 gün önce  vermiştik. Hakkari halkının bir direnişi, barışa karşı bir sahiplenme adına Mesken Dağı'nda 1 Mayısı kutlayacağımızı söylemiştik. Bugün itibariyle basında bir açıklama yayınlandı. İlin valisi tarafından Mesken'de 1 Mayıs'ın kutlamasının yasak olduğunu, bizler de STK'lar olarak bu yasaklamayı tanımadığımızı, bu yasağı uygulamayacağımızı ve yarın özellikle bu yasaklamaya karşı, belediye eşbaşkanlarımıza yapılan bu hakarete karşı bütün Hakkari halkının Mesken dağındaki 1 Mayısı sahiplenmeye davet ediyoruz. Yarın saat 8.30'da bütün Hakkari halkının belediye binası önünde toplanılıp Mesken Dağına hakaret edilecek. Bizler bu barış sürecinin bozulmaması için Hakkari halkının burada rol aldığını ve bunun özellikle Hakkari Valisinin, Tugay Komutanının, Emniyet Müdürünün bunun iyi okunması gerektiğine inanıyoruz. Biz burada savaşa değil, barışa haykıracağız. Bu anlamda bu yasaklama zihniyetinden bir  an önce vazgeçilmesi gerektiği kanısındayız. Bu yasağa karşı yarın Meskendeki direnişle kendisini gösterecektir." Yapılan basın açıklamasının ardından STK'lar sessizce dağıldı. - Platformu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Kalkan 1 Mayıs Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title