Haberler

Hakkari Sağlık Müdürü Çağrıların Yüzde 90'ı 112'yi Boşa Meşgul Ediyor

Hakkari Sağlık Müdürü; Çağrıların yüzde 90'ı 112'yi boşa meşgul ediyor

HAKKARİ'yi Sağlık Bakanlığı tarafından 112 Acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderilen 6 yeni ambulans düzenlenen törenle teslim edildi. Hakkari il Sağlık Müdürü Dr. Harun Aşan, 112'ye 2014 yılı içerisinde 790 bin çağrının yapıldığını ancak, bu çağrıların yüzde 90'ının boşa meşgul eden çağrılar olduğunu söyledi.

Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen törene, Hakkari il Sağlık Müdürü Dr. Harun Aşan ve sağlık personeli katıldı. Sağlık Müdürü Aşan, 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından Hakkari'ye 2 kar paletli olmak üzere toplam 6 adet yeni ambulans gönderildiğini söyledi. Aşan, şöyle konuştu: "Hakkari'de 2002 yılında 3 olan Acil Sağlık İstasyonu ile sürdürülen acil sağlık hizmetlerinin, gerek kalite gerek nicelik olarak şu an itibari ile 15 istasyonda 35 ambulans ile hizmet vermekteyken, bugün ambulans sayımız yeni araçlarla beraber 41'e çıkmış durumdadır. 1 adet 4 sedyeli ambulans, 1 adet yoğun bakım-obez ambulansı, 8 adet kar paletli ambulans, 1 adet snowtrack ambulans, 8 adet 4x4 ambulans, 22 adet de 4x2 ambulans bulunmaktadır. Özelikle kar paletli ambulanslarımızı Hakkari merkez, Durankaya beldesi, Yüksekova merkez, Şemdinli Derecik beldesi, Şemdinli merkezde yoğun kış aylarında hizmet sunacaktır."

"HAKKARİ'DEKİ AMBULANS SAYISI 41'E YÜKSELDİ"

2014 yılı içerisinde 14 bin 693 vakaya ambulans görevlendirmesi yapıldığını, bu görevlendirmelerin 13 bin 954'ünün medikal, 450'sinin trafik kazası olduğu da ifade eden Aşan, şöyle devam etti: "2014 yılı içerisinde il ve ilçe merkezlerinde ilk 10 dakika içerisinde vakaya ulaşma oranı yüzde 98, kırsal kesimlerde ise ilk 30 dakika içerisinde vakaya ulaşma oranı yüzde 90 olarak gerçekleşmektedir. Her geçen gün halkımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Bu arada, 2014 yılı içerisinde 790 bin çağrı yapıldı ve bu çağrıların yüzde 90'ı 112'yi boşa meşgul eden çağrılardır. Her vatandaşın bir gün 112'ye ihtiyacı olabileceğini hatırlatıp, halkımızın bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title