Haberler

Hakkari'nin Yeni Valisi Canbolat Görevine Başladı

Güncelleme:

Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Necmettin Kalkan'ın yerine Hakkari Valiliğine atanan Yakup Canbolat kente gelerek görevine başladı.

HAKKARİ (İHA) – Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Necmettin Kalkan'ın yerine Hakkari Valiliğine atanan Yakup Canbolat kente gelerek görevine başladı.

Valiler Kararnamesi'yle Hakkari Valisi Necmettin Kalkan'ın da aralarında bulunduğu 12 vali merkeze alınırken, 19 vali de çeşitli illere atanmıştı. İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan Yakup Canbolat ise Hakkari'ye atanmıştı.

Bugün öğle saatlerinde kara yolu ile Hakkari'ye gelen Vali Canbolat, valilik binası önünde çiçeklerle karşılandı. Canbolat; burada kendisini karşılayan Vali Yardımcıları Cumhur Duran, Hüseyin Sayın, Mustafa Temiz, Hakkari Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, ilçe kaymakamları ve kurum amirleri ile tek tek tokalaştı.

Canbolat, Hakkari'de kırmızı halı ve polis mangası ile karşılanmayan ilk vali oldu. Makamına geçen Vali Canbolat, burada bir süre kendisini karşılamaya gelenlerle görüştü, daha sonra da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Canbolat, "Hakkari iline vali olarak atanmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hakkari ilinde görev yapacağımız süre dahilinde adil, güvenli ve huzurlu bir yaşam ortamı sağlamayı, temel hak ve özgürlükleri esas alan eğitim ve sağlık gibi sorunlu olan alanlarımız olmak üzere temel kamu hizmetlerinin etkin bir şekliyle Hakkari'deki bütün vatandaşlarımıza eşit, adil ve tarafsız olarak ulaştırılması noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi şimdiden ifade etmek istiyorum" dedi.

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK OLACAK"

İnsan odaklı bir çalışmayı esas alacaklarının altını çizen Vali Canbolat, "Bu çalışma esnasında vatandaş odaklı bir çalışmamız olacak. İnsan haklarına bağlı, demokrasiye bağlı şeffaf hesap verebilir bir anlayışla ve vatandaşına olaşan elini uzatan ve vatandaşın arasında olan bir devlet anlayışı içerisinde çalışacağız. Bu noktada valiliğimizce bu hizmetleri yürütürken bu bölgede görev yapan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan mesai arkadaşlarımı, milletvekillerimizi, il genel meclis üyelerimizin, siyasi parti temsilcilerimizin, muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve siz değerli basın mensuplarının tecrübelerinden fikirlerinden ve görüşlerinden faydalanmayı arzu etmekteyiz. Ortak akıl dediğimiz aklı çalıştırarak Hakkari ilimizin temel sorunlarının ve ihtiyaçlarının çözümü noktasında hep birlikte çalışmayı sizlere taahhüt ediyoruz. Kapımız bu devletin kapısı herkese her zaman açık olacaktır. Taleplerinizi her halükarda bizlere rahatlıkla iletebilirsiniz. Bu talepleriniz hukuk ölçüsü içersinde dikkate alınarak mutlaka gereği yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın Bu duygu ve düşüncelerle Hakkari ilimizin bize gönlünü açmasını, kendini açmasını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın bizleri görmesini bizlerle beraber çalışmasını arzu ediyoruz ve biz onların yanında her zaman olacağız. Bizim kapımız onlara her zaman açık olacak. Necmettin Kalkan Bey ve bu bölgede görev yapmış tüm valilerimize teşekkür ediyoruz. Tüm kamu ve kuruluşlarda görev yapan ve hizmet etmiş olan Hakkarimize hizmet etmiş olan görevlilerimize teşekkür ediyorum ve siz değerli basın mensuplarına ise şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Vali Canbolat, daha sonrada göreve başlama dosyasını imzaladı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Necmettin Kalkan Durankaya Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title