Haberler

Hakkari Hdp'li Irmak: Hdp Çözüm Sürecinde Kilit Noktadadır'

Hdp'li Irmak: HDP çözüm sürecinde kilit noktadadır'

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, "AKP hükümeti çözüm sürecini sürdürmek istiyorsa, Türkiye'de demokrasi ve istikrarın gelişmesi ve sürdürmesini istiyorlarsa HDP'yi esas almak zorundadır. HDP bu anlamda bir şanstır ve kilit noktadır. Biz ilkelerimiz doğrultusunda her türlü formüle hazırız. Biz her türlü çözümün yanındayız. Yani yarın erken seçim olsa da biz hazırız, koolisyon kurulsa da biz ilkelerimiz bazında hazırız" diye konuştu.

HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, seçim bölgeleri Hakkari'de STK temsilcileri, esnaf ile köylere teşekkür ziyaretleri başlattı. Ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan Irmak, Başbakan Davutoğlu'nun dünden itibaren hükümeti kurma görevini devraldığını belirterek, "Bir an önce hükümeti kurması ile ilgili çalışma başlatacağına, oyalayan bir tutumu biz sakıncalı bir tutum olarak belirtmek isteriz. Bu ülke bir seçim geçirdi. Bu halk iradesini ortaya koydu. Verdiği oylarıyla bu halk ne mesaj verdiğini çok açık bir şekilde ortaya koydu. Bu mesaj alınmıştır. Bu mesajın çarpıtılarak okunması doğru değildir" dedi.

AK Parti'nin tek başına iktidar olamadığına dikkat çeken Irmak, "Koalisyon hükümeti kurulacak. Koalisyon hükümeti için de bu ülkenin gerçekten de bugüne kadar sergilediği tavrın dışında bir tavır ortaya çıkmıştır. Şimdiye kadar dışlanan, ötekileştirilen, yüzde 10 barajı ile meclise giriş imkanı bulamayan bütün kesimler HDP ile meclise girmiştir. Dolayısıyla Türkiye halklarının tamamı şunu söylemiştir; Barajla ötelenen, ötekileştirilen, dışlanan bütün kesimlerin burada söz sahibi olmasını burada bizim adımıza siyaset yapmasını istiyoruz. Bu ülke yönetimine katılmasını istiyoruz. Bu hiç kimse görmezden gelemez" dedi.KURUCU BİR MECLİS KURULMALI

HDP'nin yok sayılmasının 6 milyon insanın yok sayılması anlamına geldiğini belirten Irmak, "Biz bu konuda şunu öneriyoruz. Kurucu bir meclis oluşturulmak zorunda. Türkiye'de sorunları çözme ancak böyle mümkün olabilir. Kurucu meclis nedir ? Cumhuriyetin ilk yıllarındaki meclise benzer bir meclisTir. Yani Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Ermenisi, Süryanisiyle bu topraklar üzerinde yaşayan bütün halkların,etnik yapıların, bütün dini ve inanç gruplarının, bütün kimliklerin kendini ifade ettiği bir meclis. Böyle bir meclisin kurulabilmesi de ancak HDP ile mümkündür. Bu konuda koalisyon çalışmaları yürütülürken HDP'nin en son görüşülecek parti gibi değerlendirilmesini doğru bulmuyoruz" diye konuştu. HDP'nin içerisinde yer almadığı geliştirilen hiçbir çözümün çözüm olamadığı belirten Irmak şöyle konuştu:

"AKP hükümeti çözüm sürecini sürdürmek istiyorsa, Türkiye'de demokrasi ve istikrarın gelişmesi ve sürdürmesini istiyorlarsa HDP'yi esas almak zorundadır. HDP bu anlamda bir şanstır ve kilit noktadır. Biz ilkelerimiz doğrultusunda her türlü formüle hazırız. Biz her türlü çözümün yanındayız. Yani yarın erken seçim olsa da biz hazırız, koalisyon kurulsa da biz ilkelerimiz bazında hazırız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selma Irmak Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title