Haberler

Hakkari Hdp'li Aday Selma Irmak, Nasturilere 'Köyünüze Dönün ' Çağrısı Yaptı-yeniden

Hdp'li aday Selma Irmak, Nasturilere 'Köyünüze dönün ' çağrısı yaptı

HDP Hakkari Milletvekili adayları, seçim çalışmaları için yıllar önce Nasturiler'in yaşadığı Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi'ne bağlı Çığlı ile Gündeş Köyü'nü ziyaret etti. HDP'nin halen Şırnak Milletvekili, 1'inci Sıra Milletvekili adayı Selma Irmak, yılar önce göç eden Nasturilerilerin de tekrar kendi topraklarına dönmeleri çağrısında bulundu.

Seçim çalışmalarını yoğunlaştıran HDP'nin Hakkari adayları, köy ziyaretlerinde bulundu. Yaklaşık 100 yıl önce Nasturileriler'in de oturduğu Çukurca İlçesi'ne bağlı Çığlı ile Gündeş Köyü'nü ziyaret eden HDP'li adaylar, Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, köylüler tarafından karşılandı. DBP Hakkari il Eşbaşkanı Musa Çeftçi, Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari il Eşbaşkanları Zeynep Besi Dara, Rahmi Temel, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Hakkari Kent Meclisi sözcüsü Perihan Kaharman ve partililerin eşlik ettiği ziyarette konuşan HDP Hakkari Miletvekili adayı Selma Irmak, Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyünde Nasturiler, Ermeniler ve Süryanilerin bu topraklarda beraber yaşadıklaranı belirterek şöyle konuştu: "Bu köy bu halkların anavatanı idi. Ama ne yazık ki, iktidarcılar, iktidar sahipleri, Osmanlı'nın derin güçleri bu halkı birbirine kırdıttı. Ne yazık ki, şu anda bir elin parmağını geçmeyecek Nasturi var burada. Bu katliamlar gün gelecek elbetteki açığa çıkacak. Hakikat komisyonları bunun için var, bunun için kurulsun istiyoruz. Tarihte, geçmişte ne olmuşsa bunlar gün yüzüne çıksın. Kim ne hata işlemişse, kim ne gühan yapmışsa bu günahlarından arınsın, günahlarıyla yüzleşsin ve bir daha bu topraklarda kardeş kıyımı, kardeş halkların kıyımı olmasın diye yüzleşmek zorundayız. Bu nedenle Nasturi halkımıza da buradan tekrar başsağlığı diliyoruz. Nasturilerin kıyımında rol alan, ne yazık ki oyuna getirilen, tarihte bir takım belgelerin varlığından söz ediliyor. Bu kara lekenin silinmesi için biz Kürt halkı olarak da üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bir özür borcumuz var. Bir hakikatla tekrar gerçeği ortaya çıkarma ve bu hakikatle yüzleşme dumumu var ve olmak zorunda. Nasturi halkımıza başsağlığı diliyoruz ve onlara kendi toraklarına, var oldukları, zenginleştirdikleri topraklara dönmeleri çağrısı yapıyoruz."

Türkiye halklarının çok önemli bir süreçten geçtiğini ve bu sürecin özellikle Kürtler için bir kader olduğunu da söyleyen Irmak, şöyle devam etti: "Baraj Kürt halkı için bence aşılmıştır. Bizim baraj diye bir sorunumuz yoktur. Baraj sorunu olan birisi varsa o da Tayyip Erdoğan'ın kendisidir. O nedenle telaşa düşmüştür. Baraj sorunu olan bir parti varsa o da AKP'nin kendisidir. O nedenle özel organizasyonlar yapmıştır. Provakasyonlardan sorumlu fiili Başbakan biliyorsunuz Efkan Ala'dır. Toplumda algı yapmak ve HDP'nin kara propafandandası için de görevlendirilen başka biri de Yalçın Akdoğandır. Bunların ikisi de biliyorsunuz aynı zamanda müzakere heyetinde yer alıyor ve bunların ikisi Cumhurbaşkanına en yakın isimlerdir. O yüzden halkımıza diyoruz ki, biz yüzde onun çok üzerine çıkalım ki, bu oyunlar oynandığında fayda etmesin. Oyun oynayacaklar, bizi yüzde 10'un altında bırakmak için ellerinden geleni yapacaklar. Biz en az yüzde 15 olmalıyız ki, bu oyunları boşa çıkaralım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selma Irmak Hakkari Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title