Haberler

Hakkari'den Tarım ve Hayvancılık Atılımı

Çözüm süreci ile huzurun hakim olduğu Hakkari'de, tarım ve hayvancılık alanında yaşanan gelişmeler, bölge insanının yüzünü güldürüyor.

Çözüm süreci ile huzurun hakim olduğu Hakkari'de, tarım ve hayvancılık alanında yaşanan gelişmeler, bölge insanının yüzünü güldürüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Hakkari'den Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'na (KKYDP) gönderilen 844 projenin tamamını kabul etmesi, kentin bu yıl da tarım ve hayvancılık faaliyetlerine önemli bir katkı sunacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, yaptığı açıklamada, KKYDP 9. Etabı kapsamında bakanlığa gönderilen 844 projenin tamamının destekleme kapsamına alındığını söyledi.

Yıldırım, Türkiye genelinde bin 952 projenin kabul edildiğini, bunlardan 844 projenin Hakkari'ye ait olduğunu belirterek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'mız tarafından müdürlüğümüzün 844 projesi kabul edilmiştir. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 188 milyon 331 bin 772 lira ve bunun yüzde 50 hibe tutarı ise 94 milyon 165 bin 883 liradır. Projelerimizde 733 küçükbaş, 54 büyükbaş, 33 kanatlı hayvan yetiştiriciliği, 18 soğuk hava deposu, 4 kültür balıkçılığı, bir et işleme ve bir bal paketleme tesisi bulunuyor" diye konuştu.

"Devlet, Hakkari'yi ön planda tuttu"

Türkiye geneline bakıldığında Hakkari'nin 844 projeyle birinci, İzmir'in 96 projeyle ikinci, Gaziantep'in ise 61 projeyle üçüncü sırada yer aldığını hatırlatan Yıldırım, müdürlük olarak bu yıl 844 proje sözleşmesi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Üreticilerle bilgilendirme toplantısı yapacaklarına değinen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Daha sonra bu projelerin hayata geçmesi için kolları sıvayıp işlerimize başlayacağız. İnşallah 844 projenin tamamını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bir dahaki sene daha fazla katkı sağlamak adına bakanlığımızdan tekrar destek isteyeceğiz. Hakkari'nin bu tür tarımsal faaliyetlere daha çok ihtiyacı var. İnsanlar bölgede tarım ve hayvancılığı seviyor. Tarım ve hayvancılık konusunda yatırım yapmak istiyor. Devlet de bunun farkında. Bakanlığımız da bu kapsamda Hakkari'yi ön planda tutup tarımsal amaçlı yatırımlarda azami derecede destek olmaya çalışıyor. Hayvancılığın yapılabileceği, mera ve yaylaların bol olduğu bir bölge. Hayvancılığı ve tarımı geliştirmek adına bu projeler yapılıyor. Bakanlığımız bu konuda destek vermeye devam edecek."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Yıldırım Türkiye Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title