Haberler

Hakkari'den Dünya'ya Barış Mesajı Verilecek

Güncelleme:

Hakkari Belediye Başkanlığı ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı tarafından "Barışta Hakkari'de buluşalım" projesiyle asker ailelerinin de katılacağı etkinlik düzenlenecek.

Hakkari Belediye Başkanlığı ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı tarafında "Barışta Hakkari'de buluşalım" projesi kapsamında asker ailelerinin de katılacağı bir etkinlik düzenlenecek.

Hakkari ile Beşiktaş Belediyelerinin 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde kardeş belediye olacağı, kentte düzenleyecekleri etkinlikle barış ve kardeşlik mesajı verecekleri bildirildi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında İstanbul'dan yaklaşık 200 kişilik bir heyetin Hakkari'ye gelerek kentten dünyaya barış, birlik ve beraberlik mesajı vereceğini açıklayan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, şu ana kadar Hakkari'de hiç yaşanmamış anların tarihe kaydedileceğini vurguladı.

Kardeş Belediyecilik kapsamında Beşiktaş Belediyesi'nin kente hizmet sunulması konusunda kendilerine destek vereceğini de dile getiren Çiftçi, "Yaşanan tüm acılar ve gözyaşları ülkenin doğusunda da batısında da aynı oldu. Bugün Beşiktaş Belediyesiyle anlamlı bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadığımızı belirtmek isterim. Şimdiden yapılacak tüm hizmetlerin kardeş halklara hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle Hakkari halkı bu savaşın etkisinde kalarak her şeyden mahrum kaldı. Artık zaman Hakkari'ye hizmet zamanıdır" diye konuştu.

- Asker aileleri de katılacak

Hakkari ve Beşiktaş belediyelerinin kardeş belediye olmasına karar verildiğini anımsatan Çiftçi şunları söyledi:

"1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında, özellikle 30 yıldır süren savaşın en çok etkilendiği yer Hakkari olduğu için barışta Hakkari'de başlayacak. O gün barış için bir dizi etkinlikler yapılacaktır. Bu etkinlikler kapsamında öncelikle şehrin görünümünün değişmesi söz konusu. Beşiktaş Belediyesiyle ortak çalışma başlattık. Şuanda yolların alt yapılarıyla beraber düzeltme çalışmaları başlatıldı. Beşiktaş Belediyesinin bando takımı da gelecek ve 4 dilde parçalar çalınacak. Buraya öğrenciler, asker aileleri, yazarlar, aydınlar, anadolu ateşi, sanatçılar gelecek. Barış köprüsü niteliğinde çalışma olacak."

2 gün sürecek program kapsamında Hakkari'ye gelen Beşiktaş Belediyesi ekipleri, kentin daha modern bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla Hakkari belediyesi ekipleriyle birlikte ana caddelerde beton asfalt ve kaldırım çalışması başlattı.

Bu arada kent merkezinde İstanbul ve Hakkarili çocukların birlikte boyayacağı bir sokağa da "Barış Sokağı" adının verileceği bildirildi.

-Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi

-Yapılan çalışmalar

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Belediye Başkanlığı Beşiktaş Belediyesi Dünya Barış Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title