Haberler

Hakkari'deki Terör Saldırısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Serkan Gedikli'in baba ocağında yas var.Alınan bilgiye göre, oğullarının çatışmada yaralandığı haberini alan emekli uzman çavuş ve seyyar milli piyango satışı yapan baba Cemal Gedikli, durumu öğrenmek amacıyla askeri birliğe gitti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Serkan Gedikli'in baba ocağında yas var.

Alınan bilgiye göre, oğullarının çatışmada yaralandığı haberini alan emekli uzman çavuş ve seyyar milli piyango satışı yapan baba Cemal Gedikli, durumu öğrenmek amacıyla askeri birliğe gitti.

Burada acı haberi alan baba, askeri yetkililerle TOKİ Konutları'ndaki evlerine geldi. Anne Semra Gedikli'ye acı haberi ise 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün verdi.

Daha sonra Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan da ailenin acısı paylaşmak üzere şehit ailesinin evine geldi.

Baba Cemal Gedikli, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla dün telefonda görüştüklerini, izin önceliğini evli arkadaşlarına vererek fedakarlık gösterdiğini, kendisinin de bayramda izne geleceğini söylediğini aktardı.

Fenalaşan şehidin annesi Semra Gedikli'ye ise sağlık ekipleri müdahale etti. Aile, oğullarının memleketleri Sakarya'da defnedilmesini istedi.

Acılı aile Sakarya'ya ambulansla gönderildi.

Vali Özdemir de aileyi Sakarya'ya uğurlaması sonrası yaptığı açıklamada, başsağlığı dileklerine bulunarak birlik ve beraberlikle terör belasının defedileceğini söyledi.

Terör örgütünün son çırpınışında olduğunu ifade eden Özdemir, "Kimse bu vatanı bizden alamaz, bunu Çanakkale'de de Dumlupınar'da da 15 Temmuz'da da gördüler. Şehitlerimiz de olsa bu terör belasını en kısa sürede atlatacağız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Şemdinli Sakarya Hakkari Güncel Haberler

title