Haberler

Hakkari'deki Terör Saldırısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı Samsun, Sinop ve Çankırı'da protesto edildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı Samsun, Sinop ve Çankırı'da protesto edildi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. "Kahrolsun PKK", "Allah'ım şehit olmadan alma canımı", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Şehitler ölmez" şeklinde slogan atan grup, 19 Mayıs Caddesi'nden İstiklal Caddesi'ne yürüdü.

Yürüyüş esnasında emniyet tedbirleri nedeniyle HDP'nin olduğu binaya yaklaştırılmayan grup, şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Sinop'ta sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen grup, terörü lanetlemek için kent merkezindeki Uğur Mumcu meydanında toplandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra çeşitli sloganlar attı.

Alanda grup adına konuşan Mete Çağdaş, "Bugün burada toplanmamızın tek bir amacı vardır. O da 'Vatan sana minnettarız' diyebilmek ve bizlerin minnettarlığı için, mertebelerin en yüksek mertebesi olan şehitlik mertebesine eren son 16 şehidimizi rahmet ve şükranla anmaktır. Ne oldu ise oldu biri ya da birileri düğmeye bastı ve 7 Haziran seçimlerinden sonra 2 yıldır duran terör eylemleri birden bire adeta hortladı ya da hortlatıldı. Biz burada nereden olursa olsun hangi görüşü temsil ederse etsin terör denilen belayı lanetlemek, nefretle kınamak için toplandık" diye konuştu.

Konuşmanın ardından grup, dağıldı.

Çankırı'da ise Karatekin Parkı'nda tek başına terör olaylarına tepki gösteren 60 yaşındaki Recep Arslan "Beni askere alın" dedi. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra basın açıklaması yapan Arslan "Çankırılı hemşehrilerim. Ne olur duyarsız kalmayın. Daha fazla şehit haberleri almayalım. Gün birlik olma günüdür" diye konuştu.

AK Parti Samsun milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Hasan Basri Kurt ve AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve Eğitim Bir Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan da yaptıkları açıklamada terör saldırısını kınadı.

Kaynak: AA / Güncel

Çankırı Hakkari Samsun Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title