Haberler

Hakkari'deki Terör Saldırısı

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na yönelik saldırı olayını ikinci bir Dağlıca olayı şeklinde göstermenin hem mekan, hem de sonuçları itibariyle doğru olmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na yönelik saldırı olayını ikinci bir Dağlıca olayı şeklinde göstermenin hem mekan, hem de sonuçları itibariyle doğru olmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırının olduğu Yeşiltaş Güçlendirilmiş Jandarma Karakolu'nun, 03 Mayıs 2012 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın oluruyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kapatıldığı kaydedildi.

Bahar ve yaz döneminde Yüksekova-Dağlıca yolunun güvenliğini sağlamak ve teröristlerin geçiş güzergahını kontrol altına almak maksadıyla, eski Yeşiltaş Jandarma Karakolu binasını ana üs bölgesi olarak kullanılmak suretiyle, 12 Mart 2012'den itibaren bölgede bir piyade taburunun görevlendirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu piyade taburu, Mart 2012'den itibaren operasyonel güç olan bir komando bölüğü ile takviye edilmiştir. Anılan birliğin, personeli ve her türlü silah, araç ve gereci tamdır. Ayrıca iki adet tank, altı adet havan silahı, iki adet Kobra ve iki adet Kirpi zırhlı aracı da bulunmaktadır.

Saldırıya uğrayan yer, sabit bir karakol olmayıp, Yeşiltaş ana üs bölgesinin hemen güneyinde, Dağlıca ana ikmal yolunun ve piyade taburunun yakın emniyetini sağlayan, 52 personel ve bir tankın görev yaptığı tahkim edilmiş geçici üs bölgesidir. Bu birlikte görev yapan tüm askeri personel iç güvenlik eğitimi görmüştür.

Birlik personeli tarafından gece görüş vasıtalarıyla tespit edilen teröristlere ateş açılmış ve bu silahlı mücadelede 15 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Saldırı sonrasında hemen durum değerlendirilmiş, teröristlerin kaçış bölgelerine bir Özel Kuvvetler Taburu ile bir Jandarma Özel Harekat Taburu

(yaklaşık 80 kişilik bir kuvvet), farklı bölgelere havadan indirilmiş ve operasyonel faaliyet (takip harekatı) başlatılmıştır.

Operasyon icra etmek üzere indirilen kuvvetler, teröristlerle sıcak temasa girmiş ve 11 terörist daha etkisiz hale getirilmiş ve kullandıkları ağır silahlar susturulmuştur.

Operasyonun devamında 21 Haziran 2012 tarihinde 5 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir.

Saldırı sırasında ve sonrasında çıkan çatışmalarda, toplam 31 terörist silah ve malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, 1 terörist ise sağ olarak yakalanmıştır."

-"İhmal yok"

Açıklamada, olayda, 8 askeri personelin şehit olduğu, ikisi ağır 19 personelin yaralandığı, yaralılardan 8'inin taburcu edildiği bildirildi.

Bu faaliyetle koordineli olarak Irak'ın kuzeyindeki terörist hedeflerinin hava kuvvetleri tarafından başarılı bir şekilde ateş altına alındığı belirtilen açıklamada, saldırı olayında herhangi bir ihmalin bulunmadığının belirlendiği, saldırıya uğrayan birliğin kahramanca mücadele ederek 15 teröristi mevzilerin önünde ve hemen civarında etkisiz hale getirdiği vurgulandı.

Saldırı esnasında Çukurca bölgesinde görev yapan TSK insansız hava aracının, olayın duyulması üzerine derhal olay mahalline intikal ettirilerek görüntü aktarmasının sağlandığı belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Saldırıya maruz kalan yerin Dağlıca'daki üs bölgesine olan mesafesi karayolu ile 10 kilometre, kuş uçuşu 5 kilometredir. Bu olayı ikinci bir Dağlıca olayı şeklinde göstermek hem mekan, hem de sonuçları itibariyle doğru değildir.

Diğer taraftan yanlış anlaşılmalara açıklık getirmek düşüncesiyle, bir hususun daha kamuoyunun bilgisine sunulmasına ihtiyaç duyulmuştur. Her gün tüm iç güvenlik harekat bölgesi ile ilgili olarak çeşitli kaynaklardan çok sayıda duyum

(ham haber ) alınmaktadır. Bu duyumlar istihbarat uzmanları tarafından değerlendirilerek istihbarat haline dönüştürülmektedir. Gerek duyumlar ve gerekse istihbarat bilgileri tüm kullanıcılara gecikmeksizin bildirilmektedir. Bu saldırı olayında da gerekli ikazlar yapılmış ve birlik tarafından güvenlik tedbirleri gözden geçirilerek teyakkuz durumu artırılmıştır.

Ayrıca, 17 Ağustos 2011 tarihinden günümüze kadar Irak kuzeyinde (sınır ötesinde) tespit edilen 32'si Kandil'de olmak üzere toplam 387 terörist hedefe 448 sorti ile hava harekatı icra edilmiştir.

Yüce halkımızın asılsız haber ve yorumlara itibar etmemesi ve her zaman olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olan inanç ve güvenini muhafaza etmesi en önemli dileğimizdir."

Muhabir: Serdar Açıl

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Yüksekova Dağlıca Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title