Haberler

Hakkari'deki STK'lardan 'Askerleri Çekin' Çağrısı

Güncelleme:

Hakkari'de 42 STK temsilcisinin içinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, Valilik binası önünde basın açıklaması yaptı.

Hakkari'de 42 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisinin içinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, yeni karakol kurulması ve askeri operasyonlara karşı Valilik binası önünde basın açıklaması yaptı.

BDP tarafından bir süre önce Mesken Dağı'na kurulan ve 11 gün nöbet tutulan çadırın kaldırılmasının ardından STK temsilcileri geçen hafta bölgeye giderek incelemelerde bulundu. STK'lar bugün de Valilik binası önüne kadar yürüyüp burada basın açıklaması yaptı. Valilik önünde sivil polisler tarafından önleri kesilen STK temsilcilerine, Valilik bahçesinde basın açıklaması yapılmasına izin verilmemesi üzerine, STK'lar basın açıklamasını Valilik bahçesinin girişinde bulunan merdivenlerde yaptı.

'İNSANLARDA TEDİRGİNLİK YARATIYOR'

Basın açıklaması da İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut tarafından okundu. Akbulut, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan'a çağrıda bulunarak Mesken Dağı'ndaki askeri operasyonlara son verilmesini istedi. 30 yıldır bölgede süren savaş ortamının yöre halkını psikolojik, ekonomik ve sosyal alanda yıprattığını belirten Akbulut şöyle konuştu:

"Kan ve gözyaşının eksik olmadığı bu topraklarda, sayın Abdullah Öcalan tarafından başlatılan barış ve diyalog sürecinden itibaren bir yılı aşkın bir süredir çatışmalar yaşanmamış ve dolayısıyla ölümler olmamıştır. Böylece ülkemizde olumlu bir hava yaratılmıştır. Ancak ilimiz genelinde son dönemlerde askeri hareketliliğin fazlalaşması, hakim tepelere asker indirilmesi, belirli yerlerde yeni askeri kontrol noktalarının oluşturulması insanlarda kaygı ve tedirginlik yaratmaktadır."

Akbulut, Mesken Dağı başta olmak üzere il genelinde yeni oluşturulan kontrol noktalarının kaldırılmasını ve dağlara indirilen askerlerin geri çekilmesi için mülki amirlere çağrıda bulundu. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akbulut Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title