Haberler

Iraklı Gazeteci Türkiye'ye Yasa Dışı Yollarla Girmiş

Güncelleme:

Hakkari'de 8 Aralık'ta kent merkezinde gerçekleşen gösterilerin ardından gözaltına alınan Iraklı gazetecinin Türkiye'ye yasa dışı yollarla girdiği tespit edildi.

Hakkari'deki izinsiz gösterilerde gözaltına alınan gazeteci olduğu iddia edilen kişinin ülkeye yasa dışı yollardan girdiği ve Irak uyruklu olduğunun belirlendiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesinde meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla 8 Aralık'ta kent merkezindeki basın açıklamasının ardından gerçekleşen gösterilerde, polis ekiplerinin B.Y'nin durumundan şüphelenerek kimlik kontrolü yaptığı belirtildi.

Bu kişinin kimliğini ibraz edememesi üzerine Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan mülakatta şahsın kendi beyanına göre, Irak vatandaşı olduğu ve ülkemize yasa dışı yollardan girdiği, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamak için Van Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne müracaatının bulunduğunu belirtmiştir. Şahıs herhangi bir kimlik belgesi ve pasaport ibraz edememiştir. Şahsın DİHA muhabiri olduğu yönünde de medyada bilgiler yer almasına karşın bu yönde teyit edici bilgi ve belgelere ulaşılamamıştır. Şahsın hakkında edinilen bilgiler sonucu herhangi bir gözaltı işlemi yapılmaksızın vatandaşlık işlemlerini tamamlaması için gerekli ikazlar yapılarak Emniyet Müdürlüğü'nden salıverilmiştir." - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

Yüksekova Hakkari Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title