Haberler

Hakkari'deki Çatışma

Hakkari'de terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat polisleri Yalçın Dizdaroğlu ile Okan Koç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Özel Harekat Polisi Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu (44) ile polis memuru Okan Koç'un (28) Türk Bayrağı'na sarılı tabutları, Gölbaşı ve Eryaman'daki evlerinden alınarak, konvoy eşliğinde, törenin yapılacağı Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na getirildi.

Şehitler Camisi'nde düzenlenen törene, şehit Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu'nun annesi Leman, eşi Nurten, polis okulu öğrencisi oğlu Ali Kemal ile diğer oğlu Alperen Kürşat ve kızı Gizem Dizdaroğlu, şehit polis Okan Koç'un da babası Tuncay, annesi Elif, kardeşleri Şule ve Kübra ile eşi Hatice Koç, 11 aylık kızı Nehir katıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile bazı milletvekilleri, şehitlerin çalışma arkadaşları, emniyet genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

-"Allah'ın aslanları"-

Kucağında 11 aylık torunu Nehir'i taşıyan ve "Analar ağlamasın dediniz, bizi niye ağlattınız" diye duygularını dile getiren Şehit Okan Koç'un annesi Elif Koç, fenalık geçirdi. Elif Koç'a tören alanındaki sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehit Yalçın Dizdaroğlu'nun kızı Gizem Dizdaroğlu, törene Özel Harekat Polisi üniformasıyla, Okan Koç'un babası Tuncay Koç da Özel Harekat kepi takarak katıldı. Şehitlerin yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

Saygı duruşunun yapılması ve şehitlerin özgeçmişinin okunmasının ardından, cenaze namazı kılındı. Namazı kıldıran imam, şehitlerden "Allah'ın aslanları" diye söz etti. İmam, namazdan önce şehit polisler için yazdığı şiiri de okudu.

Namazın ardından şehitlerin cenazeleri tekbirler eşliğinde Gölbaşı ve Sincan'daki şehitliklere götürülmek üzere yakınları ve meslektaşlarının omuzlarında cenaze araçlarına alındı. Bu sırada bir yakını tarafından babasının tabutunun yanına getirilen 11 aylık Nehir Koç'un tabuta dokunduğunu gören bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Yalçın Dizdaroğlu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere şehitliğe getirildiği sırada kalabalık bir grup genç, büyük bir Türk Bayrağı açıp,

"Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

-Bayrağı oğluna teslim etti-

İçişleri Bakanı Şahin ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Gölbaşı Mezarlığı'na geldi. Bakan Şahin, şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı'nı "Bayrak kadar başınız dik olsun" diyerek büyük oğlu Ali Kemal Dizdaroğlu'na verdi. Dizdaroğlu Bakan Şahin'in 3 kez öperek verdiği bayrağı yine 3 kez öpüp teslim aldı. Devlet Bahçeli de şehidin tabutun önünde bulunan fotoğrafı aileye teslim etti.

Bakan Şahin, Şehit Dizdaroğlu'nun tekerlekli sandalye ile törene katılan annesi Leman Dizdaroğlu'nun elini öpüp sabır diledi.

Dizdaroğlu'nun cenazesi, saygı atışının ardından toprağa verildi. Dizdaroğlu'nun eşi ve çocuklarının yanı sıra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de mezara toprak attı.

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Özel Harekat Polisleri şehidin mezarı başında dua okudu.

Şehit Okan Koç'un cenazesi de Sincan Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Muhabir: Serdar Açıl-Eda Ünlü Özen /Seval Güler

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Dizdaroğlu Abdullah Gül Okan Koç Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
title