Haberler

Hakkari'de Yerli Sebze Sevinci

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin sebze ve meyve ihtiyacının bir bölümünü karşılayan Çimenli ve Üzümcü köylerinde sezonun ilk sebzeleri filizlendi.

HAKKARİ (İHA) – Hakkari'nin sebze ve meyve ihtiyacının bir bölümünü karşılayan Çimenli ve Üzümcü köylerinde sezonun ilk sebzeleri filizlendi.

Şehrin meyve ve sebze ihtiyacının büyük bir bölümünün karşılandığı Çimenli ve Üzümlü köylerinde sezonun ilk sera salatalığının çıkması vatandaşları sevindirdi. Vatandaşların yerli salatalık çıkmadan önce İran' dan gelen ucuz ve tatsız sebzeleri almak zorunda kaldığını ifade eden satıcılar, Çimenli ve Üzümcü köyü salatalığının piyasaya çıkmasının sevincini yaşadıklarını belirtiler.

Daha yeni filizlenen salatalığın bir hafta içinde piyasaya tam olarak çıkacağını belirten sebze satıcıları, yerli sebzeler sayesinde birçok kişinin aile bütçesine katkıda bulunduğunu söylediler. Hakkari'de fabrikaların olmadığını ve sebzenin birçok vatandaşın geçim kaynağını oluşturduğunu belirten Bahri Çiftçi isimli sebze satıcısı, "Hakkari de fabrika ve iş sahaları bulunmamaktadır. Aile bütçelerimize katkıda bulunmak için bazen bizler bazen de çocuklarımız sebze satıyor. Batı illerinden gelen sebze pahalı olduğu için alım gücü olmayan vatandaşlar mecburen İran sebzesini tercih ediyordu. Çimenli ve Üzümcü köyü salatalığının çıkmasıyla beraber hem biz hem de vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Yerli sebzenin erken çıkması bizi sevindirdi. İnşallah Ramazan ayında yerli sebze bereketi yaşanacaktır" şeklinde konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkari Üzümlü İran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title