Haberler

Hakkari'de Üniversitelilerden Barzani'ye Hendek Tepkisi

Hakkari Üniversitesi bünyesinde kurulan Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) üyeleri, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin Suriye'deki Kürtlere yönelik sınırda kazdığı hendekler nedeniyle Mesut Barzani'ye tepki gösterdi.

Hakkari Üniversitesi bünyesinde kurulan Cölemerg Öğrenci Derneği (CÖDER) üyeleri, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin Suriye'deki Kürtlere yönelik sınırda kazdığı hendekler nedeniyle Mesut Barzani'ye tepki gösterdi.

CÖDER'e üye bir grup öğrenci, Altay Caddesi üzerinde bulunan Hakkari Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekoukulu ait dersliklerin önünde biraraya geldi. Öğrenciler adına basın açıklamasını, CÖDER Yönetim Kurulu üyesi Nurettin Tormis okudu. Başlatılan süreçle birlikte akan kanın durduğunu ve gözyaşının akmadığını belirten Tormis, şöyle devam etti:

"Çözüm sürecini bozmak isteyen karanlık eller, başta Kıbrıs, Kars, Bolu ve son olarak da Dicle Üniversitelerinde faşizan saldırılar gerçekleştirilmiş ve bu saldırılar sonucu bir çok arkadaşımız yaralanmış ve bütün bunlara rağmen saldırılara maruz kalan bir çok arkadaşımız gözaltına alınmıştır.Yurtsever öğrencilere saldıran faşistler, saldırılardan sonra ellerini, kollarını sallayarak rahatlıkla geziyorlar. Bunca faşist saldırılara rağmen yurtsever öğrenciler yine sağduyulu davranmış ve herhangi bir olay çıkarmamışlardır. Saldıran ve saldırtan kişiler bu sağduyuyu korkaklık zannetmesin. Gerektiğinde faşistlere anladıkları dilde cevap vermeyi çok iyi biliriz. Biz elimizden gelidiği kadar barışa ve sağduyuya önem vereceğiz. Bizi en çon üzen şey medyanın olayları çarpıtarak halka duyurmasıdır. Biz yurtsever öğrenciler olarak bu faşist saldırıları kınıyor ve olayların bir daha yaşanmaması için yetkili kişileri göreve çağırıyoruz."

Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'nin Suriye'daki Kürtlere yönelik sınırda kazdığı hendeklere tepki de gösteren Tomris, "Bunca faşist saldırı yetmezmiş gibi bizim kardeş olarak gördüğümüz Güney Kürdistan Yönetimi ve Başkanı Mesut Barzani'nin Rojava üzerinde yürüttüğü politikaları anlamıyoruz. Kürt ulusal birliği için tehlike olarak görüyoruz. KDP yönetimi, sınır kapattığı yetmezmiş gibi şimdi de Kürdistanı kazdığı hendeklerle bölüyor. Barzani yönetimine çağrımızdır. Gelecekte Kürdistan tarihinde yanlış bir şekilde anılmak istemiyorsanız Rojava devrimine karşı gerçekleştirdiğiniz politikalardan derhal vazgeçmeli ve Kürt Ulusal Birliği için çalışmanız gerekmektedir" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler, olaysız dağıldı. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Irak Bölgesel Yönetimi Hakkari Üniversitesi Mesut Barzani Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title