Haberler

Hakkari'de Terör Operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'nın alt kolu YPS üyesi 5 kişi ile Yüksekova Milis Grubu sorumlusu 2 kişi tutuklandı.

Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve önlenmesine yönelik yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "İlimizde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yapılan operasyonlar sonrası şüpheli görülen 8 YPS üyesi yakalanmış. Şüphelilerden 5'i adli makamlarca tutuklanmış ve yapılan aramalarda patlamaya hazır bomba düzenekleri ele geçirilmiştir" denildi.

Yüksekova'da ikinci bir operasyon daha yapıldığı ifade edilen açıklamada, "PKK'nın Yüksekova milis grubu tarafından büyük şehirlerden kandırılarak Yüksekova'ya getirilen kızların PKK'nın kamplarına gönderilmek istendiği tespit edilmesi üzerine operasyon yapıldı. Operasyonda, Yüksekova Milis Grubu sorumlusu N.P. ve R.G. yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, şahıslar 'PKK'ya yardım ve yataklıktan' tutuklanarak ceza infaz memuruna gönderilmişlerdir" denildi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title