Haberler

Hakkari'de Tahir Elçi Protestosu

DBP ve HDP Hakkari il örgütleri, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesini, yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

DBP ve HDP Hakkari il örgütleri, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesini, yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

DBP Hakkari il binası önünde bir araya gelen aralarında DBP Hakkari İl Eş Başkanı Hüsnü Raufoğlu, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Emine Armut ve Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nazmi Coşkun'un da bulunduğu gurup, Hakkari Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan gurup, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Gurup adına açıklama yapan HDP Merkez İlçe Başkanı Asım Özcan, Tahir Elçi'nin fikirleri ve mücadelesi ile mücadele edemeyenler tarafından katledildiğini söyledi. Elçi'nin bir insan hakları savunucusu olduğunu anımsatan Özcan, "Tahir Elçi, barışı ve Orta Doğu halklarının ortak yaşamını esas alan fikirleri nedeniyle katledildi" dedi.

Elçi'nin tıpkı Hrant Dink gibi bir suikasta kurban gittiğini ifade eden Özcan, saldırının sorumluları ve bağlantılarının derhal açığa çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

Yapılan basın açıklamasının ardından gurup sessizce dağıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Elçi Diyarbakır Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title