Haberler

Hakkari'de Semt Kütüphanesi Açılışı

Kalkınma Bakanlığı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen “Semt Kütüphanesi” dualar eşliğinde açıldı.

Kalkınma Bakanlığı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen "Semt Kütüphanesi" dualar eşliğinde açıldı.

Kayacan Caddesi üzerinde bulunan H. Sait Camii altında İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Semt Kütüphanesi"nin açılışına Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, ASP İl Müdürü M. Akif Bildirici, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, imamlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kütüphanenin açılışı Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak ve beraberindekiler tarafından dualar eşliğinde açıldı. Kur'an Kursu öğretmeni Cergiz Deniz'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, semt kütüphaneleri açılışına gelen protokol üyelerine teşekkür ederek, "İlmin tarihine baktığımız zaman, Hz. Adem (a.s) zamanına kadar götürmek mümkündür. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de Yüce Rabbimiz, Hz. Adem'e (a.s) her şeyin isimlerini öğretti. Tarih boyunca bütün peygamberlerin gelişinde hep Allah'u Teala'nın emir ve yasaklarını insanlara tebliğ etmişlerdir. İşte bu çerçevede Kalkınma Bakanlığının bölgemizde yapmış olduğu projelerden yararlanarak semt kütüphanesini açmış bulunmaktayız. Buna benzer 9 ayrı projemiz daha var. İnşallah bunları da en yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine açacağız" diye konuştu.

Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak ise, böylesi güzel bir projede emeği olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Vali Toprak, "Bizimde gündemimizde olan normal ekonomik yatırımların yanı sıra daha da önemli olan insana yatırımın başladığı bir noktadayız. İnsan unsurunun gerekli bilgi ve donanıma sahip olmadığı, ahlaki ve manevi değerlere sahip olmadığı bir yerde sadece ekonomik yatırımlara değil, ilime ve bilime de yatırım yapılmalıdır. Ahlaki olarak kendisini geliştirmemiş, ailesine, küçüklerine, büyüklerine, topluma ve devletine vazifesi olmayan bir insanın hangi ilimden ve hangi eğitimle donanırsa donansın kimseye bir faydası olmaz. İşte bu insanlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi bahsettiğimiz noktaya getirebilmek için bu tip yerlere ihtiyacımız var. Bu uzun süredir gündemimizde olan bir konuydu. Hakkari'de mekan ve yer sıkıntısı yaşıyoruz. Bizde taziye ve cami gibi mekanlarımızı değerlendirme kararı aldık. Sağ olsun müftülüğümüzün de desteği ve yardımıyla kullanılmayan mekanlarımızı şu an içinde bulunduğumuz yer gibi temiz ve nezih bir ilim yuvası haline getirildi" şeklinde konuştu.

Slayt gösteriminin ardından Vali Toprak ve beraberindekiler, yeni hizmete açılan semt kütüphanesini gezdikten sonra program son buldu. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nurettin Fırat Orhan Toprak AK Parti Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title