Haberler

Hakkari'de Şehit Askere Hazin Tören

Irnak'ta Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Sürdürülen Operasyonlarda Mayın Patlaması Sonucu Şehit Olan Er Ramazan Avcı Memleketi Hakkari'de Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

ırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda mayın patlaması sonucu şehit olan er Ramazan Avcı memleketi Hakkari'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit er memleketi Hakkari'de düzenlenen hazin törenle toprağa verilirken, cenaze törenine katılanlar, 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak terör örgütünü lanetledi. Şehit erin cenazesi Şırnak'tan helikopterle Hakkari merkeze bağlı Akçalı köyüne getirildi. Cenaze Akçalı Köyü İlköğretim Okulu önünde düzenlenen törene gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit askerin özgeçmişinin okunmasının ardından Hakkari Müftüsü M. Ali Öztürkçü tarafından cenaze namazı kılındı. Tören

esnasında şehidin ailesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Törende bir konuşma yapan Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, şehit er Ramazan Avcı'nın kutsal vatan topraklarını bölünmez bütünlüğü, yüce Türk milletinin bağımsızlığı uğruna ölümü göze alarak yaptığı ulvi görevi sonucunda, şanlı bir tarih yazarak mevkilerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaştığını söyledi. Cinek, "Vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelik tehditler karşısında bu büyük millet şehit olmayı her zaman

bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Şehidin ailesine Garnizon Komutanı olarak şahsım ve tüm silah arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehidimize ulu tanrıdan rahmet diliyoruz. Ruhun şad olsun" dedi.

Konuşmanın ardında tören birliği tarafından şehidin cenazesi bir süre omuzlarda taşınarak daha sonra askeri ambulansla Akçalı köyünden 1.5 kilometre uzaklıkta bulunan Doğan Yurt köyündeki aile mezarlığına götürüldü. Tabuttan alınan Türk Bayrağı Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek tarafından şehit askerin amcası Mehmet Avcı'ya teslim edildi. Şehit er okunan dualarla toprağa verildikten sonra askerler saygı ateşi yaptı.

Törene Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Emniyet Müdür Vekili Hamit Karaman, daire amirleri, ailesi, yakınları ve kalabalık bir vatandaş gurubu katıldı.

Şırnak'ın Taştepe mevkiinde yapılan arazi arama faaliyeti esnasında PKK terör örgütü tarafından döşenen mayının patlaması sonucu Jandarma Komando Er Ramazan Avcı şehit olmuştu. Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı 3. Jandarma Komando Taburu 1. Jandarma Bölük Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 1986-2 tertip Jandarma Komando Er Ramazan Avcı, Bestler-Dereler bölgesinde icra edilen operasyonda 24 nisan günü saat 13.50 sıralarında Taştepe mevkiinde yapılan arazi arama faaliyeti esnasında mayın

patlaması sonucu ağır yaralanmıştı. Yaralı er helikopterle sevk edildiği Şırnak Askeri Hastanede yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamayarak dün şehit olmuştu.

(NT-AKK-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title