Haberler

Hakkari'de PKK'ya Katılmak İsteyen 2'si Çocuk 4 Kişi Yakalandı

Hakkari Valiliği, PKK'ya katılmak isteyen ve yaşları küçük olan 2'si çocuk 3 kişi ile bu kişilere yardım ettiği belirtilen bir kişinin yapılan yol kontrolleri sırasında yakalandıklarını açıkladı.

Hakkari Valiliği, PKK'ya katılmak isteyen ve yaşları küçük olan 2'si çocuk 3 kişi ile bu kişilere yardım ettiği belirtilen bir kişinin yapılan yol kontrolleri sırasında yakalandıklarını açıkladı.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Kayıp Şahıs' olarak aranan, yaşları küçük 2 çocukla ilgili Hakkari Valiliği yazılı açıklama yaptı. Irak'a geçirilmeye çalışan 2'si çocuk 3 kişi ile yanlarında bulunan 1 kişinin yol kontrolleri sırasında yakalandıkları belirtildi. Açıklamada, "22 Şubat 2015 günü saat 11.00 sıralarında 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerimizce Şemdinli İlçesi Tuğlu Koryürek yol ayrımında yapılan Yol Emniyet ve Kontrolleri sırasında 1.1.2015 tarihinden itibaren Van İl Emniyet Müdürlüğünce 'Kayıp Şahıs' olarak aranan ve bölücü terör örgütüne katılmak üzere Irak ülkesine geçiş yapacakları bilgisi alınan yaşları küçük E.Ö. ve A.Ö. isimli 2 şahıs ile A.A. isimli 1 şahıs ve bu şahısları yurtdışına geçireceği değerlendirilen M.Ö. isimli şahıs yakalanmıştır. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Emniyet Müdürlüğü Hakkari Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title