Haberler

Hakkari'de Peynir Üretim Kursu Açıldı

Belediye ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, "Gıda Teknolojisi Peynir Üretimi Kursu" açıldı.

Belediye ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, "Gıda Teknolojisi Peynir Üretimi Kursu" açıldı.

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen kurs açılışında konuşan Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Çalışma ve İş Kurumu ile bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kentte süt işletmeciliği tesislerinin bulunmadığını ifade eden Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Bu nedenle ilimizdeki sütler il dışına gönderiliyor. Bunlar işletildikten sonra, bize peynir ve yoğurt olarak geri dönüyor. Bu projeyle kursu tamamlayan kursiyerler, ileri de kentimizde bir süt işletmesinin açılması için ön ayak olacak. Aynı zamanda bu kursiyerlerimiz sertifikalı birer girişimci olacak. Bu tür projelerin gelişmesinde bize katkıda bulunan Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum."

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Kızılkaya ise belediyeyle ortaklaşa yaptıkları çalışma sonucu kentte önemli bir projeye imza attıklarını bildirdi.

Projenin hayata geçirilmesine katkı sunanlara teşekkür ederek, kursiyerlere başarı dileğinde bulunan Kızılkaya, "Proje kapsamında kadın ve erkeklerden oluşan 25 kişiye 3 ay eğitim verilecek. Eğitimlerde kursiyerler, peynir üretim aşamaları, Türkiye'de üretilen peynir çeşitleri, yöresel peynir çeşitleri ve hayvansal kaynaklı gıdalardan insanlara geçen zoonos hastalıkları hakkında bilgilendirilecek. Kurs sonunda katılımcılara sertifika verilecek" diye konuştu.

Kursun açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Nurullah Çiftçi, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Emrullah Kanar, kurs eğitmeni veteriner hekim Faysal Cindioğlu ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Kızılkaya Dilek Hatipoğlu Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title