Haberler

Hakkari'de Okullara Kar Tatili

HAKKARİ'de dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde okullar bugün tatil edildi.

HAKKARİ'de dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde okullar bugün tatil edildi. İl genelinde 136 köy ve 374 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari'de dün akşam saatlerinde başlayan ve saban saatlerine kadar süren kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. İl merkezinde yarım metreyi aşan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreyi buldu. Kar nedeniyle Hakkari merkez ve bağlı köylerde Yatılı İlköğretim Bölge Okulları dışındaki okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Öte yandan valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada kamuda çalışan hamile ve engelli vatandaşlara da bir gün süreyle idari izin verildiği belirtildi.

ÖĞRENCİLER GERİ DÖNDÜ

Kar nedeniyle 136 köy ve 337 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Sabah evinden çıkıp okula giden öğrenciler okulların kapalı olduğunu göünce geri dönmek zorunda kaldı. Vatandaşların güçlüklü yürüyebildiği caddelerde araçlar kara gömüldü. Vatandaşlar kar altındaki araçlarını küreklerle temizleyerek çıkarırken, İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarında, belediye ekipleri de il merkezinde kar temizleme çalışması başlattı. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title