Haberler

Hakkari'de, Öcalan Yürüyüşü

Hakkari'de, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek amacıyla DBP'li grup yürüyüş yaptı.

Hakkari'de, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesini protesto etmek amacıyla DBP'li grup yürüyüş yaptı.

DBP Hakkari il binası önünde toplanan partililer, Öcalan posterleri ve PKK flamalarıyla Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüş güzergahında güvenlik önlemi alan polis araçlarına saldırı olmaması için DBP ve HDP yöneticileri koruma yaptı.

Yürüyüşe katılanlara konuşan DBP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Cevahir Keskin, Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi. Keskin, şunları söyledi:

"Öcalan, defalarca tek taraflı ateşkes ilan etti, barış için ilk adımları atıp barış gruplarını Türkiye'ye gönderdi. Barış için onlarca öneride bulundu, herkesi çözüm için göreve çağırdı, sorunun çözümü için yol haritası belirleyip, kamuoyuyla paylaştı, çözüm için en makul demokratik çözüm taslağını hazırlayıp çözüm iradesi ve projesini ortaya koydu. Sayın Öcalan, Kürt sorunun çözümünün en önemli aktörü olduğunu tüm bu barış çabası ve çözümdeki ısrarıyla göstermiştir."

Cevahir Keskin, Öcalan'ın serbest bırakılması için açılan kampanyada 10 milyon 328 bin imza toplandığını ve başta Avrupa'daki kurumlar olmak üzere ilgili yerlere gönderildiğini sözlerine ekledi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Türkiye Kenya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title