Haberler

Hakkari'de Kobaniye Destek Yürüyüşü

Hakkari'de Kent Mahalle Meclisi tarafından 'Kobaniye destek' yürüyüşü düzenlendi.

Hakkari'de Kent Mahalle Meclisi tarafından 'Kobaniye destek' yürüyüşü düzenlendi. Bağlar Mahalle Meclisi üyesi Evin Çiftçi, Kobaniye destek amaçlı yapılan eylemlerde polisin halka karşı tavrını da eleştirdiklerini söyledi.

Hakkari Kent Meclisi Eş Başkanı Perihan Kahraman, DBP Hakkari il Eş Başkanı Mehtap Daşdan Demirere, Hakkari il Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir'in de destek verdiği Kobaniye destek yürüyüşü, Bağlar Mahallesi'nde başladı. Bir araya gelen kadın ve çocuklar, IŞİD terör örgütü aleyhine slogan atıp Biçer, oradan da Medrese Mahallerine doğru yürüdü. kalabalık sık sık 'Yaşasın Kobani'nin özgürlüğü, 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP' sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Bağlar Mahalle Meclisi üyesi Evin Çiftçi, Ortadoğu'da bulunan Kürt halkının katliamlardan geçirildiğini söyledi. Çiftçi, "Emperyalist güçler tarafından yetiştirilen IŞİD çeteleri halkımıza vahşice saldırmakta ve katliamlardan geçirmektedir. Savaşın yoğunlaştığı Kobani'de halkımız büyük bir katliamla karşı karşıyadır. Destansı direniş gösteren Kobani halkı bir aya aşkındır zor şartlar altında direnmeye devam ediyor. Adeta Ortadoğu halkı için büyük bir umut haline gelen Kobani direnişi tüm halkların umutlarını canlı tutmaktadır. Türkiye'de gelişen Kobani halkına sahiplenme direnişinde yaşamını yitirinlerden birinci derece Türkiye devleti sorumludur" dedi.

Çiftçi, Kobani'ye destek amaçlı geçtiğimiz günlerde Hakkari'de gelişen demokratik eylemlerde polisin halka karşı tavrını da eleştirdiklerini söyledi. Çiftçi, olayların ardından yürüyerek bazı mahallelere giren yüzleri maskeli Özel Harekat polislerinin halka haraket ettiğini ileri sürdü. Çiftçi, "Polislerin yaptığı bu provakatif hareketeri kınadığımızı belirtiyor, yaşanan bu provakatif haraketler karşısında halkımızı sağduyuya davet ediyoruz" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title