Haberler

Hakkari'de Kayak Yarışması İl Birinciliği

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Alp Disiplini Kayak Yarışması İl Birinciliği, Otluca Köyü'ndeki Kayak Tesislerinde Gerçekleştirildi. Yarışmadan Sonra Kayan ve Yokuştan Aşağı Zikzaklar Çizerek İnen Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, Ustalığını Sergiledi.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Alp Disiplini Kayak Yarışması İl Birinciliği, Otluca Köyü'ndeki kayak tesislerinde gerçekleştirildi. Yarışmadan sonra kayan ve yokuştan aşağı zikzaklar çizerek inen Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, ustalığını sergiledi.

Kayak kulüplerinden 4, ilköğretim okullarında ise 8 olmak üzere toplam 12 takımın katıldığı yarışmada minik erkekler, minik kızlar, yıldız erkekler ve genç erkekler kategorisinde yapılan yarışmalara toplam 37 sporcu katıldı. 300 metrelik pistte yarışan sporcular birincilik elde etmek için büyük bir performans sergilerken, bazı sporcular ise yarış dışı kaldı.

Yarışma sonunda düzenlenen törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, yarışmada derece alanların Erzurum, Sarıkamış, Erciyeş ve Uludağ'da yapılacak ulusal yarışmalara katılacağını belirtti. Akdağ, "Kayağın daha iyi gelişmesi için Hakkari'de kayak merkezi projemiz devam etmektedir. Kayak sporunun gelişmesi ve uluslar arası alanda da yarışmak için elimizde gelen çabayı harcıyoruz" dedi.

Daha sonra dereceye girenlere Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Azmi Utfan Cinek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ayhan Kubat, Belediye Başkanı Metin Tekçe, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik tarafından madalyaları takıldı, sporculara eşofman ve kalem hediye edildi.

Yarışma bitiminden sonra Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek kayak pistine çıktı. Profesyonel bir şekilde kayan ve zikzak çizerek pistte ilerleyen Tuğgeneral Cinek, herkesi şaşırtırken Vali Nasuhbeyoğlu ve beraberindekilerden uzunca alkış aldı.

(FT-MET-ERS-FS-FS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title