Haberler

Hakkari'de Kar Yolları Kapattı

Hakkari ve Bitlis'te dün gece bastıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının merkezde 10, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreye ulaştığı Hakkari ve Bitlis'te 31 köy ile 21 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

Hakkari'de dün gece etkili olan kar yağışıyla kar kalınlığı merkezde 10, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreye ulaştı. Kar yağışı ile birlikte 12 köy ve 21 mezranın yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı olan köy yollarının yeniden açılması için çalışma başlattı. Yetkililer, sürücüleri zincirsiz ve yola çıkmamaları konusunda uyardı. Bitlis'te ise dün gece başlayan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Sabaha kadar aralıklarla devam eden kar, kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı ile birlikte 19 köye ulaşım sağlanamazken, İl Özel İdaresine ait ekipler köy yollarının açılması için çalışma başlattı.

Belediye ekipleri kent merkezindeki mahalle yollarında, karayolları ekipleri de ana arterlerde çalışmalarını sürdürüyor. Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Karabudak Köyü'nün yolu da heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Kapalı olan köy yollarının akşam saatlerine kadar ulaşıma açılacağı belirtildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title