Haberler

Hakkari'de 'Kadınlar Günü' Kutlandı

Hakkari'de Özgür Kadın Kongresi öncülüğünde DBP il binası önünde planlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinliğine polis izin vermeyince, kutlama Belediye bünyesindeki Fekiye Teyran Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Hakkari'de Özgür Kadın Kongresi öncülüğünde DBP il binası önünde planlanan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinliğine polis izin vermeyince, kutlama Belediye bünyesindeki Fekiye Teyran Kültür Merkezi'nde yapıldı.

'8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle Fekiye Teyran Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe DTK Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Hakkari Belediye Eş Başkanı Fatma Yıldız'ın yanı sıra yaklaşık 300 kadın katıldı. Etkinlikte konuşan Milletvekili Irmak, polisin yapacakları etkinliğe izin vermemesini eleştirdi. Irmak, şöyle dedi:

"Herkes şunu çok iyi bilsin ki; özgürlükten asla taviz vermeyiz. Kimse bizi engelleyemez. Başımızı önümüze eğmeyeceğiz. Günümüz kutlu olsun. Zor süreçlerden geçiyoruz. Tank ve toplarla halkımıza saldırdılar ve devam ediyorlar. Bu ateş onları yakar, bizi değil. Bu ateş sizi yakar, evinizi yakar. Bu kirli savaşta en çok kadınlar etkilendi. Cenazeleri teşhir edildi. Fatma, Pakize ve Seve bizim öncülerimizdir. Bizlere ne kadar saldırsanız da, Seve, Fatma ve Pakize olarak binlerce oluyoruz. Eskiden daha fazla mücadele edeceğiz. Topraklarımızı, mahallemizi, evlerimizi terk etmeyeceğiz."

Geçen 7 Haziran genel seçimleri ardından kirli bir savaş uygulandığını öne süren Milletvekili Selma Irmak, şöyle devam etti:

"Halkımıza yönelik uygulanmayan vahşet kalmadı. Hukuk, anayasa ve insanlık kalmamış. Korkuyla ölümlerle bizi teslim almaya çalışıyorlar. Bizim bu zor günlerden tek kurtuluşumuz direniştir. Bu savaşın önüne geçip direnerek Kürt mücadelesini yükselteceğiz. Kan emen düşman yenilecektir. Dersim, Zilan, Koçgiri, Roboski katliamları yapıldı. Baş edemediler. 8 Mart'ın direniş ruhu bugünde aynı zihniyetiyle devam ediyor. Kadınların cesetlerinin teşhir edilmesi yakılması, zihniyeti değiştirmemiştir. Katliam kadın bedeni üzerinde devam ediyor. Kadınlar, Zilan, Beritan, Seve'lerin direniş ruhuyla mücadele edecektir. Kadınlar korku salmıştır. Bizden korkuyorlar. Bu nedenlere bizleri salonlara tıkıyorlar. Zahmetli bir kış geçirdik. Güzel aydınlık bir bahar gelir. Dünya Kürt mücadelesi ve Kürt kadının direnişinden söz ediyor. Kürt halkının günü gelecektir. Bizler bu kararlı direniş ile mücadeleye ulaşacağız. Baharın ilk tohumu olarak Kürt kadın direnişiyle, Kürt özgürlük mücadelesi taşlanacaktır. Yasımız vardır, taviz vermeden direneceğiz."

Konuşmanın ardından Fekiye Teyran Kültür Merkezi'nin müzik grubunun arbane (Büyük tef) gösterisi ve söylenen Kürtçe şarkılarla devam etti. Yöresel kıyafet giyen HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, kadınlarla halay çekti.

- Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selma Irmak Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title