Haberler

Hakkari'de İçme Suyu Çalışması

Hakkari Belediyesi, kentteki içme suyu sorununu bitirmek için bir süre önce çalışmalarını başlattığı içme suyu projesinin son durumu hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

Hakkari Belediyesi, kentteki içme suyu sorununu bitirmek için bir süre önce çalışmalarını başlattığı içme suyu projesinin son durumu hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

1960 yılında 35 yıllığına 30 bin 480 nüfusa ve 7 mahalleye göre yapılan Hakkari merkez içme suyu isale ve şebeke hattının kentte artan nüfusa yetmemesi durumunda meydana gelen içme suyu sorununun giderilmesi için Hakkari Belediyesi'nin İller Bankasına sunduğu 28 milyon 487 bin 777,00 TL maliyetli proje hızla hayata geçiriliyor. Proje çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Hakkari Belediyesi eş başkan vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Çuşkon, beraberindeki Başkan Yardımcısı Behçet Kanat, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdür Mehmet Kızılkaya ve belediye encümenlerinden oluşan bir heyetle proje çalışmalarını yerinde ziyaret ederek denetledi. Yapılan denetimlerden sonra eş başkan vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Çuşkon, projenin genel ve son durumuna ilişkin bilgilerin kamuoyuna paylaşılmasını istedi.

Bunun üzerine Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Kızılkaya tarafından proje bilgilendirme raporu hazırlandı. Hazırlanan raporda projenin genel ve son durumuna ilişkin bilgiler şöyle sıralandı:

"358 litre/saniye olarak getirilmesi planlanan Hakkari Merkez İçme Suyu İnşaatı yapım ihalesi İller Bankası Anonim Şirketi tarafından 4 Haziran 2014 tarihinde yapılmış, yaklaşık maliyeti 37 milyon 202 bin 642,00 TL olan söz konusu ihale, 28 milyon 487 bin 777,00 TL bedelle ihale edilmiş. 26 Eylül 2014 tarihinde sözleşme imzalanarak 15 Ekim 2014 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanılmıştır. Projenin hedef yılı 2048, nüfusu 122 bin 300 olarak belirlenmiştir. İçme suyu kayba uğramadan, kaçakların önlenmesi ve sağlık koşullarına uygun olarak halkın endişe etmeden kullanabilmesi hedef alınmıştır. Golan, Berçelan ve şehir merkezinde yapılan çalışma neticesinde sözleşme bedeline göre nakdi ve fiziki olarak işin yüzde 30.43'lük kısmı tamamlanmış olup, bugüne kadar yapılan işlerin toplamı için 8 milyon 669 bin 526,68 TL ödeme yapılmıştır. Yapılan bu ödeme kapsamında mevcut 6 depodan 4'ünün seramik duvar kaplama çalışmaları tamamlanmış ve geriye kalan 2 deponun da onarım çalışması devam etmektedir. Proje kapsamında yapılacak olan 7 adet yeni su deposunun temel açma çalışmaları devam etmiş ve bu kapsamda Merzan Mahallesi'nde 2 adet 1500 metreküp, 1 adet 1000 metreküp, Keklik Pınar Mahallesi'nde 2 adet 2000 metreküp içme suyu depolarının yapım aşamaları yerinde kontrol edilmiş ve hemen hemen tamamlanma aşamasına geldiği görülmüştür. Berçelan ve Golan ishale hatlarındaki boru döşeme işlerinin yüzde 75'lik kısmı tamamlanmış ve bu kapsamda bulunan betonarme maslak ve tahliye odaları yapımı devam etmektedir. Yukarı Merzan Mahallesi'nde cadde ve sokaklarda proje kapsamına alınan şebeke hatları döşenmiştir. Ağırlıklı olarak Golan ve Berçelan isale hattı ve merkezdeki mevcut olan eski depolarla beraber yeni depoların yapımı gerçekleştirilmiştir. İşin tamamlanması 10 Şubat 2017 tarihi olarak belirlenmiştir."

İmar planında olup da şimdiye kadar açılmayan yüzde 60 civarındaki yolların proje kapsamında açılarak hizmete sunulacağı bilgisi verilirken, 2017'de çalışmaların tamamlanmasının ardından üst yapıya hız verileceği ifade edildi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kızılkaya Hakkari Merkez Fatma Yıldız Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title