Haberler

Hakkari'de Habersiz Ağaç Kesimi Vatandaşı Kızdırdı

Güncelleme:

Hakkari'de Van Gölü Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından bazı ağaç ve ağaç dallarını kesmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Hakkari'de Van Gölü Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (VEDAŞ) tarafından yüksek gerilim hattı kablolarının geçtiği yerlerde bulunan bazı ağaç ve ağaç dallarını kesmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

VEDAŞ ekipleri, Hakkari'nin Gazi Mahallesi'ne kurulu olan TOKİ konutlarında, yüksek gerilim hattının bulunduğu bahçelerde bulunan bazı ağaçları ve dallarını kesti. 15 ağacın kedilerine haber verilmeden kesildiğini ileri süren TOKİ sakinleri bu duruma tepki gösterip, Cilo Doğa Derneği'ne bildirdi. Olayın olduğu yere gelen Cilo Doğa Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Kadir Garipgazioğlu ve Keskin Erol, çok sayıda ağacın mahalle sakinlerine haber verilmeden kesilmesinin ağaç katliamı olduğunu söyledi.

VEDAŞ ekiplerinin kapalı hat çekmesinin mümkün olabileceğini belirten Cilo Doğa Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kadir Garipgazioğlu, ağaç kesilmeden de sorunun çözülebileceğini söyledi. Garipgazioğlu, "Ekipler mülk sahiplerine haber verilmeden bu ağaçları kesip doğayı tahrip ediyor. Kurum yetkililerinin bir an önce buna acil önlem alınması gerekir. Böyle devam ederlerse gerekli mercilere başvurup mahkemeye verebiliriz" dedi.

'ELEKTRİK KESİNTİSİNE NEDEN OLUYORDU'

VEDAŞ Hakkari İl Müdürü Halil Ağacanoğlu ise, söz konusu ağaçlardan dolayı zaman zaman Hakkari şehir merkezinde enerjinin kesildiğini bu yüzden bazı ağaç dallarını kesmek zorunda kaldıklarını söyledi. Ağacanoğlu, "Şehir merkezinde sürekli enerji gidiyordu. Her ağaç iletkene değdiğinde enerji gidiyordu. Bizim ekiplerimiz orada yaşayan site sakinlerinin müsadesini alarak bu ağaçları kesmişler. Kesinlikle habersiz kesmemişler" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Gölü Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title