Haberler

Hakkari'de 'Görgü ve Ahlak Kuralları' Konulu Seminer

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Görgü ve Ahlak Kuralları” konulu bir seminer düzenlendi.

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından "Görgü ve Ahlak Kuralları" konulu bir seminer düzenlendi.

Fakülte Derslikleri yemekhanesinde düzenlenen seminere Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd. Doç. Dr. Ali Erduman, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Murat Koca ve öğrenciler katıldı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gülçin Kaya ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Psikolog İslam Açar tarafından verilen seminer, büyük ilgi gördü.

Konuşmacılar, seminerde görgü ve ahlak kuralları kapsamında kişilik gelişimleri, hoşgörülü olunması, kişilerle alay edilmemesi, ayıp ve kusurların araştırılmaması, dedikodu yapılmaması, kişilerin birbirleriyle iyi geçinmesi, toplum içerisindeki kurallara uyulması, ikili ilişkilerde iletişim becerilerini geliştirilmesi, adab-ı muaşeret kuralları ile nasıl daha etkili bir iletişim kurulabileceği gibi konuları ele aldılar.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gülçin Kaya, görgü ve ahlak kurallarının her toplumun ayrı ayrı bölgelerinde farklılık gösterdiği gibi değişik uluslarda da farklılıklar gösterdiğini söyledi. Kaya, "Bu kurallar toplumdaki uygarlık düzeyinin de göstergesi olarak kabul edilmektedir. İnsanın bencil, kaba ve olumsuz düşüncelerden sıyrılarak başkalarına karşı, özellikle yakın çevreye yönelik davranışlarını toplumun kabul gördüğü bir düzene koyması, onun duyarlı ve nazik olmasına katkı sağlar. Adab-ı muaşeret seminerinde katılımcılara uygun olarak seçilen görgü ve ahlak kurallarından bazılarına dikkat çekmeye çalıştık. Katılımcıların kişilik gelişimleri ile bağdaştırılarak hoşgörülü olmak, alay etmemek, ayıp ve kusurlarını araştırmamak, dedikodu yapmamak, birbirleriyle iyi geçinmek değinilen konulardan bazılarıdır. Dikkat çekilen konularla katılımcıların yaşadıkları ortama daha olumlu yönde etkileşimde bulunmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Böylece toplum içerisindeki kurallara uyma davranışı sergileyen kişiler, ikili ilişkilerde iletişim becerilerini adab-ı muaşeret kuralları ile destekleyerek daha etkili ve iletişim bazında daha geliştirici bir hayat sürmekte oldukları öngörülmektedir" şeklinde konuştu.

Seminer sonunda Sağlık Hizmetleri Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Erduman tarafından Psikolog İslam Açar'a teşekkür belgesi takdim etti. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkari Üniversitesi Murat Koca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title