Haberler

Hakkari'de Eğitim-Sen'den Açığa Alma Tepkisi

Hakkari'de Eğitim-Sen'den açığa alma tepkisiEĞİTİM-Sen Hakkari Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınan Sermaye Piyasası Kurulu ilk ve Orta Okulu Müdürü ve Eğitim-Sen Sekreteri Yusuf Demir ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Hakkari'de Eğitim-Sen'den açığa alma tepkisi

EĞİTİM-Sen Hakkari Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınan Sermaye Piyasası Kurulu ilk ve Orta Okulu Müdürü ve Eğitim-Sen Sekreteri Yusuf Demir ile ilgili basın açıklaması yaptı.

KESK binası önünde yapılan açıklamaya Eğitim-Sen'li üyeler katıldı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Şükran Sönmez Güldal, Yusuf Demir'in açığa alınmasının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını ileri sürerek şöyle konuştu:

"Tüm kamuoyunun bildiği gibi ülkemiz zorlu bir dönemden geçmektedir. Bunun en ağır bedelini ise ülkede demokrasi, barış ve hukuk mücadelesi veren kesimler vermektedir. Adeta hukukun ayaklar altına alınmadığı gün geçmiyor. On binlerce öğretmen sadece sendikalı olduğu, sendikaların aldığı eylem, etkinlik kararlarına katılarak demokratik hakkını kullandığı için cezalandırılmak, sindirilmek istenmektedir. Bugün bunun bir örneğini daha yaşadık. Hiçbir hukuki dayanağı olmadan sendikal eylemler ve kentteki Sivil Toplum Örgütlerinin etkinlikleri gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan ve soruşturma sonucu dahi beklenmeden yönetim kurulu Eğitim- Sen sekreterimiz Yusuf Demir arkadaşımız açığa alınmıştır."

Yılmayacakların da belirten Güldal, "Bizler buradan tekrar çağrıda bulunuyoruz, gidilen yol yol değildir. Baskılarla, gözaltılarla, tutuklamalarla, işten atmalarla, gazeteler kapatmakla, eğitimci ve akademisyenleri işten atmakla, bu ülke yönetilemez "dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yusuf Demir Hakkari Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title