Haberler

Hakkari'de DBP'li Meclis Üyelerinden IŞİD Tepkisi

Güncelleme:

Hakkari İl Genel Meclis üyeleri, Suriye ve Kuzey Irak'ta saldırılarda bulunan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne tepki gösterdi.

Hakkari İl Genel Meclis üyeleri, Suriye ve Kuzey Irak'ta saldırılarda bulunan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne tepki gösterdi. Hakkari il Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, IŞİD'e lojistik destek veren ülkelerin bu desteklerini derhal kesmesi gerektiğini söyledi.

Biçer Mahallesi'nde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ndeki Meclis toplantı salonunda DBP'li 5 meclis üyesinin katıldığı basın açıklaması Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir tarafından okundu. IŞİD'in ABD, İsrail, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Çeçenistan ve Ortadoğu'daki birçok İslam ülkelerinin maşası ve zavallı taşeronu olduğunu belirten Özdemir,"Bu örgütün tek bir amacı var; o da Siyonizm'e ve emperyalizme dayalı bir devlet kurmaktır. Türkiye IŞİD'e karşı sessiz kalması doğru değildir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD'in kullandığı silahların büyük bir kısmının Türkiye'den giden silahlar olduğunu belirtti. IŞİD terör örgütünün Rojava, Musul ve Şengal katliamlarına Türkiye'nin sessiz kalmaması gerekir. Sessiz kalmak kabullenmektir "dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Suriye Irak Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title