Haberler

Hakkari'de Boykot Çağrısı Nedeniyle Bazı Sınıflar Boş Kaldı

Güncelleme:

DTK ve KCK'nın okulları boykot etme çağrısı yaptığı Hakkari ve ilçelerinde sınıflar boş kaldı. Diyarbakır, Batman ve Şırnak'ta boykot çağrısına uyulmadı.

Yeni öğretim yılı bugün başlarken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve KCK'nın ana dilde eğitim için yaptığı bir haftalık boykot çağrısı Hakkari ve ilçelerinde etkili oldu. Birçok okulda sınıflar boş kalırken, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin okula gelmemesinin boykotla bir ilgisinin olmadığını, okulun ilk haftası olması münasebetiyle Türkiye'nin birçok ilinde öğrencilerin okula gitme oranının düşük olduğunu söyledi.

BİRÇOK SINIF BOŞ KALDI

Hakkari ve ilçelerinde görev yapan öğretmenler, tüm yurtta olduğu gibi bu sabah okullara giderek yeni öğretim yılına başladı. Ancak, ana dilde eğitim için DTK ve KCK'nın öğrencilerin bir hafta süreyle okulları boykot etme çağrısı etkili olunca, birçok sınıf boş kaldı.

"BOYKOT EN DOĞAL HAKLARIDIR"

Boykotu desteklediklerini söyleyen Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan, "Kürt çocuklarının okulların açıldığı ilk günde anadilde eğitim için okulları boykot etmeleri en doğal haklarıdır." dedi.

"ÖĞRETMENLER TEDİRGİN OLMASIN"

Hakkari'ye yeni atanan öğretmenleri karşıladıklarını da belirten Aşkan, gelen öğretmenlere Hakkari ilinin eğitim ve öğretim durumu hakkında bilgilendirdiklerini de söyledi. Aşkan, "Bu arkadaşlarımın ilimize atanmalarında herhangi bir tedirginlik duymamalarını istiyoruz, rahat etsinler. Eğitim öğretim ortamının oluşabilmesi için de bir an önce çatışmalı sürecin bitmesi gerekir." dedi.

MİLLİ EĞİTİM "BOYKOTLA İLGİSİ YOK" DEDİ

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Hakkari'de de okulların açıldığı ilk haftada öğrencilerin okula gitme oranının düşük olduğunu, bunun boykotla bir ilgisinin olmadığını belirtti. Yetkililer, Hakkari'ye bu yıl bin 176 öğretmenin atandığını, bu atamayla birlikte Hakkari ve ilçelerindeki öğretmen sıkıntısının büyük ölçüde giderildiğini de belirtti.

DİYARBAKIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: BOYKOTA KATILIM YOK DİYEBİLİRİZ

Diyarbakır'da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile bugün 1.568 okulda 19.452 öğretmen ile 460 bin 724 öğrenci ders başı yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, her yıl olduğu gibi bu yılda okulların bir hafta boykot edilmesi ile ilgili yapılan eylem çağrılarının karşılık bulmadığını söyledi. Diyarbakır'da yeni eğitim öğretim yılının açılması nedeniyle Yenişehir İlkokulu'nda düzenlenen törene katılan Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, yaz tatilinde 28 Eylül'de nasıl sağlıklı bir şekilde eğitime başlarız diye birtakım çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Okullarımızı onardık, yeni derslikler, okullar kazandırdık. Bakanlığın gönderdiği kitapları okullara dağıttık ve ulaştırdık. TEOG sınavında geçen sene yaşanan sıkıntılar bu yıl yaşanmadı. Bu yıl TEOG ile ilgili bir sıkıntımız yok, eğitim öğretime sağlıklı bir şekilde başladık. 1990 öğretmen ataması yapıldı ilimize. Bu arkadaşlarımız en son 1 Ekime kadar gelip görevlerine başlayacaklar. öğretmen noktasında fazla sıkıntımız yok. Eğitim öğretim sağlıklı bir şekilde başlamıştır." dedi.

"DESTEK BULMADI"

Hurata, her yıl Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından ana dilde eğitime dikkat çekilmesi amacıyla yapılan 1 haftalık okulların boykot edilmesi ile ilgili çağrı üzerine, "Her sene olduğu gibi bu yılda boykot eylemi alındığı söyleniyor. Fakat, bu destek bulumadı. Şu anda boykot ile ilgili bir sıkıntı yok. Boykota katılım yok diyebiliriz." diye konuştu.

SUR İLÇESİNDE OKULLAR BOŞ KALDI

Diyarbakır'ın zaman zaman olayların sürdüğü merkez Sur ilçesinde okullara katılım oranının düşük olduğu görüldü. Merkez Bağlar ilçesinde ise katılımın yüzde 50'lerde kaldığı belirtildi.

BATMAN'DA KATILIM YÜZDE 80

Batman'da yeni eğitim yılının ilk gününde okullara katılım oranının yüzde 80'lerde olduğu belirtildi. Site Mahallesi'ndeki Atatürk İlkokulu'nda açılış törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, sorunsuz eğitim-öğretim yılına başladıklarını söyledi. Çelik, "Öğretmen açığının olmadığı illerden biri de Batman'dır. 800'e yakın öğretmenimiz başka illere atandı. Yerlerine ise bu yıl 1400 öğretmen ataması yapıldı. Yeni eğitimcilerimizin çoğu göreve başladı. Öğrencilerimiz artık okul yolunda. Yeni eğitim-öğretim yılının başarılı olmasını diliyorum." dedi. Açılış töreninde öğrencilere kitap dağıtımı da yapıldı.

ŞIRNAK'TA İLK GÜN KATILIM ORANI YÜZDE 50

Şırnak il merkezinde okulların ilk gününde öğrencilerin okula gitme oranının yüzde 50 olduğu belirtildi. Şırnak Edip Başer İlkokulu'nda yeğini eğitim yılının açılışına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, her yıl eğitim öğretim haftasının ilk haftasında az sayıda öğrencinin okula geldiğini söyledi.

Alagöz şöyle dedi: "2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması nedeni ile uzun bir yaz tatili ve araya giren 9 günlük bayram tatili ile üzerimizde ciddi bir rehavetin olduğunu ve okulun ilk günlerinde devam programının az olduğunu ve bunu maruz görmemizin söz konusu olduğunu sizler ile paylaşmak istiyorum. Ancak her şeyde kaybedeceğimiz zamanımız olabilir ama eğitimde bizim kaybedecek ya da feda edecek hiçbir şeyimiz olmaz. Dolayısıyla her şeyin başı eğitim olduğuna göre biz bugünü dönüm noktası gibi değerlendirip bütün öğretmenlerimize öğrencilerimize ve eğitimimize sıkı sıkı bağlanmak durmandayız. Bugün yurt genelinde hepimizin bildiği gibi 18 milyon öğrenci eğitim öğretime başladı. İlimizde bu rakam yaklaşık 160 bin civarındadır. 480 bin nüfusu olan bir ilin yüzde 35'i yani her üç kişinden birisi Şırnak genelinde öğrencidir. Genç bir nüfusa sahip olan Şırnak'ta eğitim ve öğretim bir o kadar daha fazla değer ve önem taşımaktadır. Biz ilimize yeni atanan 2.016 ile birlikte göreve başlayan 7818 öğretmenimiz 6010 okulumuzda il genelinde görev yapacaktır. İlimize atanan 2 bin 16 öğretmen ile ilimizde öğretmen açığı kalmadı. Branş alanında 300 civarında sınıf öğretmeni açığımız bulunuyor bunları da biz ücretli öğretmenlerle en kısa sürede telafi edeceğiz. Hiçbir okulumuzda eğitim öğretim engeli olmayacaktır. Bütün okullarımız eğitim ve öğretime hazırdır."

Siirt, Mardin, Bingöl, Elazığ ve Tunceli'de ise okullara katılım oranında herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Hakkari Batman Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (159)

Vatan:

Hakkari pkk yı dinliyor o zamn komple temizlik yapmak lazım

45
13
yanıtYanıtla
medox:

Önce evini temizle!!

yanıt1
yanıt1
SAMET:

Eşkiyaların sözüyle çocuklarına okullara göndermeyen cahil halk bunlardan bir şey olmaz

28
4
yanıtYanıtla
turkMobil-IOS:

bencede gitmeyin cahil kalinki sizi istediklerini gibi ellerinde oynatsinlar ne isiniz var canim okulda falan gitmeyinki zavalli oraya gelip can guvenligi endisesi tasiyan ogrrtmenlerde gelmesin siz oyle cahil cahil o dag ayilarinin kolesi olarak yasmaya devam edin

27
2
yanıtYanıtla
aferin hakkariye:

aferin hakkarili çocuklara devlet önce anadilde eğitim versin. . . şehirin yüzde 99 kürt verin eğitimi kardeşim nedir bu yaw

11
18
yanıtYanıtla
Almanyali:

Bencede versinler eger o kadar istiyorlarsa ama Dünyada en gecerli Dil ne Türkce nede Kürtce! Ingilizcedir! Bence Milett ne istiyor biliyor musun? Is Güc Gelecegini kurma imkani yani kisacasi iyi bir Hayat! Yoksa bende Almanyada yasamazdim!

yanıt0
yanıt0
kevser:

Karadanizde de lazca eğitim verilsin Akdenizde yörükçe eğitim Egede o şiveyle eğitim verilsin aman biz birlikte bi şey yapmayalım ayrışmaya ne kadar meraklısınız sizin diğer insanlardan farkınız ne sadece eğitimsiz kaldığınız için (kendi isteğinizle) daha bela oldunuz Türkiyenin başına.

yanıt0
yanıt0
.Mobil-ANDROID:

cahil kalmaya devam

23
5
yanıtYanıtla
DrejAzo:

Cahil herifler!

21
6
yanıtYanıtla
turkMobil-ANDROID:

zaten cahildiniz zir cahil kalin kekolar

19
7
yanıtYanıtla
Tüm 159 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title