Haberler

Hakkari'de Berkin Elvan Eylemi

Kesk Hakkari Şubeler Platformu, önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Hakkari İl başkanı Mustafa Miraz Çallı, HDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Temel, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve BDP'lilerin bulunduğu 300 kişilik grup sloganlar atarak ve pankartlarla belediye binası önüne kadar yürüdü.

Kesk Hakkari Şubeler Platformu, önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Hakkari İl başkanı Mustafa Miraz Çallı, HDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Temel, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve BDP'lilerin bulunduğu 300 kişilik grup sloganlar atarak ve pankartlarla belediye binası önüne kadar yürüdü. Basın metnini okuyan KESK Hakkari Şubesi Dönem Sözcüsü Süleyman Aşkan, Berkin Elvan'ın ölümünün sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi. Aşkan, Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz küpsülü nedeniyle ağır yaralanan ve hastanede 269 gün yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan'ın Başbakanın destan yazmakla övdüğü polislerin attığı gaz bombasından öldüğünü söyledi. Aşkan, "Uğur Kaymaz'ın, Ceylan Önkol'un, Enver Turan'ın, Ferhat Encü'nün, Solin bebeğin ve devlet nezdinde öldürülmüş tüm çocuklarımızın yanına uğurluyoruz Berkini. Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen kitlesel protestolar ve eylemler ile vijdan sahibi olan bütün halklar Berkin'e sahip çıkmış, katillerini ve arkasındaki güçleri teşhiri için bırakmayacaklarını beyan etmişlerdir" dedi. Açıklamanın ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu İsmail Akbulut Berkin Elvan Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title