Haberler

Hakkari'de Aşiret Barışı

Hakkari'de, iki aşiret fertleri arasında bir yıldır devam eden husumet barışla sonuçlandı.

Hakkari'de, iki aşiret fertleri arasında bir yıldır devam eden husumet barışla sonuçlandı.

Yaklaşık bir yıl önce Durunkaya Beldesi Pınarbaşı ve Bağlarbaşı mahallerinde ikamet eden Aydın ve İnce aileleri arasında koyun otlatma yüzünde çıkan kavgada 2 kişi silahla yaralanmıştı. Bu nedenle iki aile arasında başlayan husumet, Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani, Slehi aşireti lideri ve Hakkari kanaat önderi merhum Abdurrahman Keskin'in oğlu Durunkaya eski Belediye Başkanı Fatih Keskin, il ve ilçelerdeki kanaat önderlerinin devreye girmesiyle birlikte husumet barışla sonuçlandı. Sabah saatlerinde büyük bir araç konvoyu eşliğinde beldeye giden kanaat önderleri, ilk olarak aralarında husumet bulunan ailelerle ayrı ayrı görüştüler. Pınarbaşı Mahallesi'nde bir araya gelen kanat önderleri, daha sonra da Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan Güvenir Cami'nde bir araya geldiler. Burada Aydın ve İnce ailelerini bir araya getiren kanaat önderleri, ailelerle bir süre görüştüler. Burada okunan duanın ardından bir konuşma yapan Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani, çok hayırlı bir konu için Durankaya beldesinde toplandıklarını belirtti. Geylani, "Cenab-ı Hak, 'bütün müminler birbirlerinin kardeşidir' buyurmuştur. Biz akrabayız ve bir birimizin din kardeşiyiz. En hayırlı iş barıştır. Allah birlik ve beraberliğimizi korusun. Bu barışın kapısını açmaya vesile olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Slehi aşireti lideri ve Hakkari kanaat önderi merhum Abdurrahman Keskin'in oğlu Durunkaya eski Belediye Başkanı Fatih Keskin ise, barış toplantısına Durunkaya'dan, Hakkari'den, Üzümcü köyünden ve Yüksekova ilçesinden katılan kanaat önderlerine teşekkür etti.

Keskin, "Biz burada Allah razısı için bir arada bulunuyoruz. Biz barış ve kardeşlik için buradayız. Hak, hukuk, adalet kaybolmasın diye buradayız. Barış dünyanın en güzel duygusudur. Barış; anne, baba ve insanın her şeyidir. Barış sükünet getirir, bereket ve huzur getirir. Ben burada bu kalabalığı görünce gerçekten çok duygulandım, demek ki rahmetli babamın sizi bir arada tutmayı bilmiş ki burada yüzlerce kişi var. Biz büyük bir kavimiz ve bizim hiçbirimizin birbirimizden farkı yoktur. Ben hacılarımıza, hocalarımıza, kanaat önderlerimize, aile büyüklerimize, köy muhtarlarımıza ve emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇİFTE BARIŞ SEVİNCİ YAŞIYORUZ"

Konuşmasında belde sakinlerine de seslenen Keskin, "Bizlerin birbirimizden bir farkı yoktur. Kız vermiş kız almışız, akrabayız. Fitne ve fesatlıkta uzak durun, birlik ve beraberliğinizi koruyalım. İnşallah burada yaptığımız bu barışımız şu anda Türkiye'de kardeş kanını durdurmak için, Kürt-Türk kardeşliğimizi sonuna kadar devam ettirmek için başlatılan barış sürecine de vesile olur. Bizler bu toprakların üzerinde yaşayan insanlarız. Bu topraklara barış gelmediği zaman Türkiye'ye de gelmez. Doğu Güneydoğu rahatlamadığı sürece Türkiye'de rahatlanmaz. Biz birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olmak zorundayız. Biz hepimiz bir geminin içindeyiz, bu gemi batarsa hepimiz boğuluruz. Biz hepimiz kardeşiz, inşallah şu anda bulunduğumuz camide dua edelim, bu kardeş kanı dursun. Annelerin gözyaşları dursun. Huzur ve sükünet gelsin, tek temennimiz budur" şeklinde konuştu.

Keskin ve beraberindeki kanaat önderleri, camide yaptıkları barış toplantısının ardından, büyük bir araç konvoyu ile Pınarbaşı Mahallesi'ne giderek Aydın ve İnce ailelerini bir araya getirerek barışı sağladılar. Barış toplantısına Hakkari merkez başta olmak üzere, Üzümcü köyü ve Yüksekova ilçesinden yaklaşık 600 kişi katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Keskin Feysal Geylani Hakkari Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title