Haberler

Hakkari'de Asılan Pankartlar İndirildi

Hakkari il merkezinin Yüksekova ilçesine taşınması çalışmasına karşı tepkiler devam ediyor.

Hakkari il merkezinin Yüksekova ilçesine taşınması çalışmasına karşı tepkiler devam ediyor.

İldeki kanaat önderleri, iş adamları ve sivil toplum örgütleri tarafından başlatılan " Hakkari'me dokunma" imza kampanyası devam ederken, Ankara'da başlatılan arabuluculuk çalışmaları ise sürüyor. Bir süre önce şehrin en işlek caddelerine asılan 'Satılık şehir Hakkari' ve 'Kadim kent sürgünde' pankartlar ise izinsiz asıldığı gerekçesi ile polisler tarafından indirilmişti.

Önceki gün çevre yolu esnafı tarafından asılan "Tarihi Kent Hakkari'nin Taşınmasını Kabul Etmiyoruz" afişi ise izinsiz asıldığı gerekçesi ile polis tarafından indirildi. Çevre yolu esnafı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hakkari il merkezinin Yüksekova ilçesine taşınacağını açıklamasının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, şimdiden iş yapamaz hale geldiklerini ifade ettiler. Bu açıklama nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirten esnaflar, hükümetin bir an önce bu karardan vazgeçmesi çağrısında bulundu. Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınması çalışmasına karşı sivil toplum örgütlerinin lobi faaliyetlerinin devam ettiğini belirten esnaflar, "Biz şu anda burada bir grup Hakkari esnafı bir araya gelmiş ve kendi düşüncelerimizi bu pankartla ortaya koyduk. Fakat bizim düşüncelerimiz bütün Hakkari halkının düşüncesidir. Hakkari halkının tamamı il merkezinin Yüksekova'ya taşınmasına karşıdır. Yüksekova il yapılması bundan öncede gündeme geliyordu. Fakat hiçbir zaman Hakkari'nin taşınması söz konusu değildi. Ancak zamanlaması da çok manidardır. Hakkari halkı çok sıkıntılı, çok zor durumda, çünkü Hakkari'de fabrika yok, Hakkari'de hiçbir gelir yok, işsizlik had safhada, köylerden göç eden insanlar perişan. Hakkari'deki gelirler sadece memurlar üzerinde yapılıyor. İnsanlar onunla geçiniyor, o para Hakkari'de dönüyor. Memur Yüksekova'ya taşındığı zaman Hakkari'nin de tamamen taşınması gerekiyor. İnsanların çoğu zaman buradan göç edip gidecekler. Onun için Hakkari insanı, Hakkari halkı buna karşı, bunu kabul etmiyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizde bunu bir gurup esnafla dile getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımıza bizim ricamız, kent merkezimizi Yüksekova'ya taşımamasıdır" dediler. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksekova Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title