Haberler

Hakkari'de Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları

Hakkari Belediyesi, kentte başlatmış olduğu altyapı hizmetlerini yenileme çalışmaları ve yapılacak olan üstyapı hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Hakkari Belediyesi, kentte başlatmış olduğu altyapı hizmetlerini yenileme çalışmaları ve yapılacak olan üstyapı hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Hakkari'nin en son 1980'li yıllarda yapılan ve halen kullanılmakta olan altyapı hizmetleri, kentin hızla artan nüfusuna ve yapılaşmaya yetersiz kaldığından son yıllarda şehrin en önemli sorunlarından biri haline geldi. Yaşanan altyapı sorunları ayrıca yol yapımı gibi birtakım önemli üstyapı hizmetlerinin yapılmasına da engel olunca, kentte altyapı sorunuyla birlikte üstyapı sorunları da oluşmaya başladı.

Yaşanan tüm altyapı ve üstyapı sorunlarının çözülmesi için devre giren Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı, üstyapı hizmetlerinin yapılabilmesi için öncelikli olarak altyapı hizmetlerinin yenilenmesi gerektiğini belirleyerek, çalışmalarına geçtiğimiz yıl 28 milyon 487 bin 777 TL değerindeki içime suyu projesiyle başlamıştı. Belediye devam eden içme suyu projesiyle birlikte bu sene 21 milyon 280 bin TL tutarında 77 kilometrelik kanalizasyon ve 12 kilometrelik yağmursuyu drenaj hattı çalışmalarına devam ediyor.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı'nın içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve drenaj hattı gibi altyapı hizmetlerini yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, belediye eş başkan vekilleri Şaban Alkan ve Fatma Yıldız beraberindekilerle hizmetlerin hızlı ve eksiksiz bir şekilde tamamlanması için çalışmaları periyodik olarak sık sık yerinde denetliyorlar.

"Halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür diliyoruz"

Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Belediye Eş Başkan Vekili Şaban Alkan; "Şehrimizin mevcut olan altyapı hizmetleri son yıllarda hızla artan nüfusa ve yapılaşmaya yetersiz kalmakta olup ciddi sorunlar orta çıkardı. Ayrıca oluşan altyapı sorunları üstyapı hizmetlerimizi gerçekleştirebilmemize engel oldu. Bizlerde yaşanan sorunları çözmek için çalışmalarımıza altyapı hizmetlerini yenilemeden başladık. Tabi coğrafik yapısı zor olan ve yapılaşmanın çarpık olduğu bir kentte bu hizmetleri yenileme çalışmaları haliyle güçlükle yapılabiliyor. Şu anda şehrimizin hemen hemen her yerinde kazı ve döşeme çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmalar esnasında ister istemez halkımıza bir takım rahatsızlıklar vermiş oluyoruz. Çalışmalarımız nedeniyle halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileyerek, altyapı çalışmalarımızı tamamlamadan üstyapı çalışmalarımızı yapamıyoruz. Altyapı çalışmalarımızı yapılan ihalelerde belirtilen tamamlama süresi içerisinde yapılması için çalışmaları titizlikte takip edip üzerinde durduğumuzu ve altyapı tamamlandıktan hemen sonra üstyapı çalışmalarına başlayıp kentimizi bu sorun sıkıntılardan kurtaracağız. Bu konuda halkımızın belediyemize yardımcı olmalarını ve gerekli duyarlılığı göstererek bizlere destek olmalarını istiyorum" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title