Haberler

Hakkari'de 4 Ayda 540 PKK'lı Öldürüldü

HAKKARİ ve çevresinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar devam ederken, 4 Ağustos'tan bugüne kadar toplam 540 terörist ölü olarak ele geçirildi.

HAKKARİ ve çevresinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar devam ederken, 4 Ağustos'tan bugüne kadar toplam 540 terörist ölü olarak ele geçirildi. Dün ölü ele geçirilen ve 1 askerin şehit edilmesine karışan 2 teröristle ilgili de telsiz konuşmaları tespit edildi.

Hakkari kırsalı ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde terör örgütü PKK'ya ağır darbeler vuruluyor. Dün alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu saat 12.00 sıralarında Hakkari'nin Şemdinli kırsalı Derecik Beldesi Kilit Tepe bölgesine yapılan top ve havan atışları ile 2 terörist öldürüldü ve bir doçka silahı imha edildi. 2 PKK'lının etkisiz hale getirilmesinin yapılan telsiz konuşmalarında teyit edildiği, bu PKK'lıların da geçen geçen hafta aynı bölgede 1 sözleşmeli eri şehit eden failler olduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, kış şartlarına rağmen operasyonlar devam ederken, 4 Ağustos'tan bugüne kadar bölgede icra edilen operasyonlarda Hakkari'de 540 PKK'lının öldürüldüğü, Şemdinli'de öldürülen PKK'lı sayısının ise 69 olduğu kaydedildi. Açıklamada, dün telsizlere yansıyan konuşmalar ise şöyle:

-Erkek : Her tarafa söylüyorum 2 arkadaşımız öldü. Sesimi duyan varsa çağrıya çıksın.

-Arteş : Cuda Kendalgilin adamlarının üstüne bomba yağdırmışlar. Her yer toz duman. İki arkadaşımız yerde herhal öldüler, hiç gibi kıpırdamadan yatıyorlar. Bir arkadaşımız öbür tarafa doğru kaçmış sanırım korkudan saklanmış, şokta.

KAÇAKÇILARA DA GEÇİT YOK

Bu arada, bölgede kaçakçılara da büyük darbeler vuruluyor. 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde Hakkari Şemdinli kırsalı Tekeli, Ortaklar, Ormanlı köyü ile Korgan Köyü batısında; Hakkari 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı ve 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca yapılan operasyonlarda; toplam 139 bin 500 paket sigara ile 80 çuval kaçak çay ele geçirildi. Böylelikle bölücü terör örgütünün kaçakçılık faaliyetlerinden elde ettiği gelir kaynaklarına da ağır darbe indirildiği belirtildi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Şemdinli Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title