Haberler

Hakkari'de 24 Kasım Öğretmen Günü Kutlamaları

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle verdiği yemekte, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerle bir araya geldi.
Bir otelde verilen ve yaklaşık 300 öğretmenin katıldığı akşam yemeğinde konuşan Vali Kalkan, "Bugün...

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle verdiği yemekte, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerle bir araya geldi.

Bir otelde verilen ve yaklaşık 300 öğretmenin katıldığı akşam yemeğinde konuşan Vali Kalkan, "Bugün Hakkari merkezde mesleğe yeni başlayan öğretmen arkadaşlarımızı ağırlamak arzusu içerisinde olduk. Gönül şunu isterdi ki, Hakkari'de görev yapan bütün öğretmen arkadaşları bir çatı altında toplamak. Ama burada da büyük salon yok. Onun için sadece mesleğine yeni başlamış olan siz değerli arkadaşlarımı bu akşam burada misafir etmek suretiyle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü bir kez daha kutlamayı arzu ettim. Hakkari insanı vefalıdır. Bu coğrafyanın insanı sevdiğini bırakmıyor ve sahip çıkıyor. Hakkarili çocuklar ve gençlerde sizden sıcak bir bakış, güzel bir söz ve gelecek bekliyorlar. Sizler o çocuklara nasıl bakarsanız, o çocuklar öyle büyüyecekler ve geleceğin Türkiye'sinde bu ülkeye sizler gibi hizmet edecekler. Sizler fikir işçilerisiniz. Ben inanıyorum ki Hakkarili gençlerin ve çocukların beklediği o sıcaklığı kendilerine sunacaksınız. Esma Bildik isimli öğrencinin de öğretmenine yazdığı mektup çok hoşuma gitti. Bu yaşında duygularını çok güzel ifade etmiş. Siz öğretmen arkadaşlarımız inşallah nice Esma'lar yetiştireceksiniz" dedi.

Vali Kalkan, daha sonra yaklaşık 6 yıldır Geçitli Köyü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Abdurahman Berber'e başarı belgesi, 'Öğretmene Mektup' isimli yarışmada ise birinci olan Hakkari Anadolu Öğretmen Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Esma Bildik'e de değişik hediyeler verdi.

Hakkarili ses sanatçılarının verdiği müzik ziyafetiyle sona eren programa, vali yardımcıları Cumhur Duran, Cengiz Erdem, Mustafa Temiz ve Hüseyin Sayın, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve öğretmenler katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title