Haberler

Hakkari'de 15 Temmuz Yürüyüşü

HAKKARİ'de, Valilik öncülüğünde '15 Temmuz darbe zaferi ve şehitleri anma' yürüyüşü düzenlendi.

HAKKARİ'de, Valilik öncülüğünde '15 Temmuz darbe zaferi ve şehitleri anma' yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılan yaklaşık 10 bin kişi tekbir getirip, kişi sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.Sınırın sıfır noktasındaki Çukurca ilçesi'nde ise, yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla 15 Temmuz şehitleri için nöbet tuttu.

Hakkari Valiliği tarafından, '15 Temmuz darbe zaferi ve şehitleri anma' yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Dağ ve Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Ak Parti Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat, CHP İl Başkan Yardımcısı Metin Kahraman, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, kurum amirleri ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Ellerindeki Türk bayrakları ve üzerinde 15 Temmuz şehitlerinin resimlerinin yer aldığı önlükleri giyip yürüyüşe geçen kalabalık, sık sık tekbir getirip "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Yürüyüşün yapılacağı kent menkezindeki güzergahta polis barikatları kurulup, yürüyüşe katılan vatandaşlar üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Valilik önüne kadar yürüyen kalabalık, burada din görevleleri tarafından okunan sala ve Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi. Saygı duruşu ve bir dakikalık istiklal marşının okunmasının ardından platforma çıkıp konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 15 Temmuz hain FETÖ darbe planının halkın güçlü iradesi ile püskürtülüp engellendiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütünlüğüne, vatanımıza, bayrağımıza, ülkemize ve demokrasimize karşı çok hain ve kalleşçe bir darbe girişiminin yaşandığını belirten Vali Toprak "Milletimizin ve ülkemizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere yargısından-mülki idaresine, sağlığından-cezaevlerine kadar devletin bütün kademelerine yaklaşık 50 yıldır süren ince hesaplarla sızan FETÖ'cü hainler, artık yeteri güce ulaştıklarını düşünüp bu hainlik planlarını uygulamaya koydular.Artık tamamen devletimizin bütün kademelerine sızıp bilhassa Silahlı Kuvvetleri'nde yeteri güce ulaştık gibi bir düşünceye kapılarak geçen sene bugün düğmeye bastılar.Fakat tahmin etmedikleri, akıllarının ucundan dahi geçirmedikleri büyük bir direnişle karşılaştılar.Ben öncelikle bu direnişte Hakkarimizde rol oynayan kardeşlerime şükranlarımı sunmak istiyorum.Ülkemizin en uç noktasından yıllardır terör mücadelesi yapan, terör belası ile uğraşan bu kahraman vatandaşlarımız demokrasiye, bütünlüğümüze, siçilmişlerimize, sayın Cumhurbaşkanımıza karşı, devletimize, bayrağımıza karşı bir kalkışma olduğunu çok hızlı bir şekilde değerlendirerek meydanlara inip hainlerin tank ve toplara karşı direndi.Bu uğurda şehit olan 250 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize şükran borçluyuz" dedi.

ÇUKURCA'DA YÜZLERCE KİŞİ ŞEHİTLER İÇİN NÖBET TUTTU'

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesi'nde ise, yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla 15 Temmuz şehitleri için nöbet tuttu. Şehitleri anma programına; Çukurca Kaymakamı Mehmet Mut, Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay da katıldı. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Toprak Yüksekova Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

title