Haberler

Hakkari - Dbp Hakkari İlçe Başkanı: Öz Yönetimimizi İnşa Edeceğiz, Devletin Hiç Bir Atanmışı Bizi...

Dbp Hakkari İlçe Başkanı: Öz yönetimimizi inşa edeceğiz, devletin hiç bir atanmışı bizi yönetemeyecek DBP Hakkari Merkez ilçe Eş Başkanı İbrahim Çiftçi,, "Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz.

Dbp Hakkari İlçe Başkanı: Öz yönetimimizi inşa edeceğiz, devletin hiç bir atanmışı bizi yönetemeyecek

DBP Hakkari Merkez ilçe Eş Başkanı İbrahim Çiftçi,, "Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Devletin hiç bir atanmışı bizi yönetemeyecektir" dedi.

Hakkari'de DBP ve HDP'nin de aralarında bulunduğu Hakkari Demokratik Kent Meclisi 'Öz yönetimlerini' ilan ettiklerini açıkladı. Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP Hakkari il Eş Başkanları Zeynep Besi Dara, Rahmi Temel, DBP Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa, Hakkari Kent Meclisi Sözcüsü Perihan Kahraman'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 partilinin katıldığı basın açıklaması, DBP il binası önünde yapıldı. Basın açıklamasının metnini okuyan DBP Hakkari Merkez ilçe Eş Başkanı İbrahim Çiftçi, gerçekleştirilen katliamlar karşısında Hakkari Demokratik Kent Meclisi olarak 'Öz yönetimlerini' ilan ettiklerini söyledi.

DEVLETİN ATANMIŞLARI BİZİ YÖNETEMEYECEK

Çiftçi, "Demokratik Kent meclisi olarak devleti reddetmeyip, ancak bu şekilde devletin kurumlarıyla yürüyemeyeceğiz. Bunun için de kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meşrutiyetini kaybetmiştir. Bu şekliyle devletin hiç bir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Bundan sonra da gelişecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra kentimizi de kendimizi de bizler yöneteceğiz" dedi.

Çiftçi, müzakere sürecinden bu yana hükümetin hiç bir adım atmadığını, tek taraflı ateşkes süreci başladığını, ancak AKP'nin imha politikalarının devam ettiğini de belirterek şöyle konuştu:

"Bu kapsamda medya savunma alanlarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı ve saldırılar sonucu doğa katliamları gerçekleştirilip, Kürdistan'ın tüm dağlarını hunharca ateşe verip, köy, mezra ve yaylalarını boşaltıp 1990'lı yılları aratmayan soykırım katliamları gerçekleştirilmektedir. Dün Barış Tekçe arkadaşımızın cenaze töreninde halkımıza karşı gerçek silahlar kullanılarak katliam şovunu yapan AKP'nin kolluk güçleri Kürt halkının bastırma, sindirme politikalarından vazgeçmeyeceğinin de göstergesidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çiftçi Hakkari Merkez Musa Çiftçi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title