Haberler

Hakkari-Çukurca Karayolunun Açılması İçin Operasyon Başlatıldı

Güncelleme:

Hakkari'nin Sine Köprüsü yakınlarında teröristler tarafından kazılan hendek ve devrilen direklerle kapatılan karayolu için havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

Hakkari'de, bir grup PKK'lının hendek kazıp, kum, taş ve elektrik direkleriyle kapattığı Şine Dağı yanındaki Hakkari- Çukurca karayolunun ulaşıma açılması için güvenlik güçleri havadan ve karadan bölgeye geniş çaplı operasyon başlattı.

KARADAN VE HAVADAN OPERASYON

Hakkari-Çukurca karayolunun 40'ıncı kilometresinde bulunan Şine köprüsü yakınlarında 2 gün önce elektrik direklerini devirip, hendek kazarak yolu kapan, kimlik kontrolu yapan PKK'lılara yönelik sabahın erken saatlerinden itibaren operasyon başlatıldı. Karadan ve havadan başlatılan operasyonlara kobra tipi helikopterleri de eşilik etti.

TUZAKLARA KARŞI ARAMA YAPILIYOR

Bomba imha uzmanlarının da bölgeye gönderildiği, yoldaki hendeklerin üzerinde bulunan ve kabloların bağlı olduğu tüpgazlarına müdahale edildiği, ayrıca bölgede tuzaklara karşı kapsamlı aramalar yapıldığı belirtildi. Hakkari-Çukurca karayolunun halen kapalı olduğu, operasyonların ve yolda yapılacak mayın aramalarının ardından açılacağı kaydedildi.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurca Hakkari Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

OFLU YUNUS:

ULA VURUN ACIMAYIN BU HÂİN PKK YANDAŞLARINA. SAVAŞA GİDERKEN ARKADA DÜŞMAN BIRAKILMAZ.

23
2
yanıtYanıtla
Turkuz deliyiz dusmani ezeriz:

DEVLET ARTIK DEVLET OLDUYUNU HISSETTIRMELI. PKK YANDASLARINI UYARMALI UYMAYANLARI INFAZ ETMELI. BAKIN OZAMAN PKK KALIYORMU. YADA SIRF BU SEREFSIZLER ICIN VATAN HAINLERI ICIN IDAMI GERI GETIRIN. AVRUPAYA GIRCES DIYE BU ULKEYE ZARAR VERMEYIN. BAKIN GORECEKSINIZ YER BIR KURDISTAN KURULSUN AB ONLARI BIZDEN ONCE AB YE ALMAZLARSA BEN BIR SEY BILMIYORUM. BUYUK BIR TURKIYEYI KUSURA BAKMAYIN AB DE SOZ SAHIBI YAPMAZLAR. ONUN ICIN IDAM SART

9
5
yanıtYanıtla
OffenbacherMobil-IOS:

Niye aciyorlarki? Birakin karamlikta kalsinlar,

10
2
yanıtYanıtla
CİDDİ İŞ:

vatandaş etkin operasyon istiyor hikayeden dağı taşı bombalamakla bu iş olmuyor.

7
5
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

Niye ilk yolu kesteklerinde havadan operasyon yapılıp işleri bitirilmedi acaba?

8
1
yanıtYanıtla
mithat ozturkMobil-ANDROID:

birakin kalsin bosuna beyhude cirpinis bunlar israile kolelige hazir olmuslar. dunya onlari destekliyor. 2015 de savas baslar 2017 dunya dize gelir

5
2
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

Dün dagların arasında yürüyüş yapan çukurcalılara (çele) çok imrendim ya:))) oh be ya ne güzel dag taş dolaşıp egleniyorlar...bi tane dagımız vardı (karacadag) onunda üstüne apartmanlar diktiler yazık oldu...ne yapalım bizde hakkari daglarına piknik yapmaya gideriz artık...

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title