Haberler

Hakkari-Çukurca Karayoluna Bırakılan Patlayıcı İmha Edildi

Güncelleme:

Hakkari-Çukurca kara yolunda mayın taraması yapan güvenlik güçleri tarafından fark edilen bombalı tuzak, fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi.

Hakkari- Çukurca karayolunda bir menfezin altına PKK'lılarca daha önceden yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından fünye ile patlatılarak muhtemel bir facia önlendi.

ÇEVREDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Hakkari-Çukurca kara yolunda sabah saatlerinde mayın taraması yapan güvenlik güçleri Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıktaki Oğul köyü yakınlarında bir menfezin altında patlayıcı tespit etti. Bunun üzerine yolu trafiğe kapatan ve çevrede geniş güvenlik önlemi alan askerler, olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Güvenlik güçleri vatandaşları yaklaşık 2 kilometre uzaklaştırdı.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ İLE PATLADI

Bombanın uzaktan kumanda ile patlatılmasını önlemek için sinyal kesicilerin yerleştirilmesinin ardından bomba imha uzmanları patlayıcıya fünye yerleştirdi. Yapılan birinci denemede patlayıcı patlatılamazken, bomba ikinci elektrikli fünye ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile imha edilen patlayıcı yolda 1 metre derinliğinde çukur açtı.

YOL 6 SAAT KAPALI KALDI

Patlayıcıya müdahale sırasında yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta 2 Kobra helikopterinin de, yüksek dağlık alanda bazı hedeflere ateş açtığı görüldü. Yaklaşık 6 saat kapalı kalan kara yolu bombanın imha edilmesinin ardından yoldaki çukur Karayolları ekipleri tarafından doldurulduktan sonra yeniden trafiğe açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

Adınızı Yazın:

allah belanızı versin kürdistanmıs allah belanızı versin benim askerime uzanan eller kırılsın

37
3
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

Pkkya askeri riske sokan karadan müdahale için uğraşmayın. İki halikopter gönderin işlerini bitirin. Sonra karadan gider leşlerini toplarsınız

13
4
yanıtYanıtla
kendi içlerinde bombacılar:

hakkari, şırnak, mardini ablukaya alacaksın geçiş yok, hastane yok, yiyecek içecek yok. yoklukla adam edecen bunları. bakalım yapıyorlarmı bir daha

12
2
yanıtYanıtla
turk1453:

askerler çok fiyakalı olmuş gözlük falan

10
0
yanıtYanıtla
haritadan silecekmis Mobil-ANDROID:

Pkk Türkiye'yi haritadan böyle hain pusularla mi silecek. Yazıklar olsun size ki, bu güzelim ülkeyi böyle mahvediyor yaşanmaz hale getiriyorsunuz. birileri kalkıyor pkk'nin bu icraatlarıyla övünüyor, kanı bozuk lar!

3
1
yanıtYanıtla
bence:

türk askeri de dağlara bayırlara yaya geçebilecekleri yerlere mayın döşemeli

2
0
yanıtYanıtla
metin:

insansız araçlarla önce tesbit edilir sonra obüs hediyelerini göndeririz helikoprerle hediyesini almmışmı alma mışsa birazda kobralar gönderir bu sıcakta askerin yürüdüğüne deymez

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title