Haberler

Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı "DARBE Girişimini" Kınadı

Güncelleme:

Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimine ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayarak darbe girişimini kınadı.

HAKKARİ- Belediye Eş Başkanlığı tarafından yayınlanan yazılı açıklama da;

"Her şeyden önce Askeri ve Sivil hiçbir darbeyi kabul etmediğimiz gibi, 15 Temmuz akşamı saat 10 sularında gerçekleştirilmek istenen ve halen riskleri devam eden Askeri Darbeyi de en sert şekilde kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Darbe girişimi sonucu yaşanan çatışmalarda ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine sabır, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Hiçbir gerekçe, Askeri vesayetin toplumsal yaşama ve sivil iradeye müdahaleyi meşru kılmaz. Ancak Ülkemizin tüm siyasi yapıları da, demokrasi ve özgürlükler adına toplumun tüm kesimleri tarafından talep edilen evrensel değerler temelinde ki haklarının yaşama geçmesi adına sorumluluk almaları gerekmektedir.

Cumhuriyet tarihi boyunca Askeri Darbeler; Siyasi İktidarların ve Hükümetlerin Ulusal ve Uluslararası düzlemde; Siyasi, Diplomatik, Ekonomik, Demokrasi ile Özgürlükler alanında toplumdaki taleplerin karşılanamamasından kaynaklı yaşanan kriz süreçlerinde, sanki Sorunları çözeceklermiş gibi bir algı oluşturarak Askeri diktatör ya Devlet yönetimine el koymuştur. Bu gelenek Ülkemizin Siyasi yapılarına da sirayet etmiştir. Ana Yasanın 25. Maddesi ve AHİS 9.ile 10. Maddeleri çerçevesinde Düşünce ve İfade özgürlüğü kapsamında yapılan bir basın açıklamasına katıldıkları için halen tutuklu olan Belediye Eş Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, Parti Yöneticilerimiz ve Vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu tutuklamalar ve Belediyelerimize Kayyum atama durumu da Sivil iradeye bir darbe girişimidir.

Bu tür Askeri ve Sivil Darbeler Ülkemizin mevcut sorunlarını çözmeyeceğini aksine sorunları daha da derinleştireceğini çok iyi biliyoruz. Ülkemizde başta Kürt Halkının Evrensel değerler temelinde acil çözüm bekleyen talepleri ve daha birçok sorun varken, bu Darbe girişimi de sadece mevcut İktidarı paylaşma ve Ülkemizi yeni bir kaos ve buhran sürecine taşımaktan öteye geçmeyecektir. Bu yaşananlara karşı, mevcut iktidar tarafından Sıkı Yönetim yada Olağanüstü gibi bir halin uygulanması da anti demokratik bir karar olacaktır.

'BARIŞ DARBELERLE DEĞİL, DEMOKRASİ İLE GELİR'

Bundan böyle; Siyasi İktidarlar ve yapılar ne Ülke İçerisinde ne de Ülke dışında, Anti Demokratik hiç hiçbir gücün müdahalesine fırsat vermemelidir.

Devletin tüm Kurumları ile Siyasi parti ve yapılarının tamamı Ülkemizdeki tüm İnançların, Kimliklerin, Kültürlerin ve diğer etnik yapıların kardeşçe barış içerisinde yaşayabilecekleri evrensel hukuk çerçevesinde sürekli kendisini reforme eden, merkezi iktidarcı ve hegemonik bir zihniyetten arınmış demokratik bir niteliğe kavuşmalıdırlar.

Temennimiz odur ki, 15.07.2016 tarihinde darbe girişimi ile karşı karşıya kalan mevcut iktidar eksikliklerini de görüp, toplumsal barışı sağlayacak adımlar atması, ülkemizin demokratikleşmesi için Çoğulcu ve Demokratik bir Anayasaya geçişi gerçekleştirmesi ve başta komşu Ülkeler olmak üzere diğer tüm Dünya Ülkeleri ile iyi ilişkiler noktasında bir hamlenin yaşanmasıdır" denildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title