Haberler

Hakkari Belediye Başkanı Kadınları Yürüyüşe Çağırdı

Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü' nedeniyle evleri ziyaret ederek, kadınları şiddete karşı yürüyüşe davet ediyor.

Hakkari Belediyesi Başkanı Dilek Hatipoğlu ve beraberindeki Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyeleri, evleri dolaşıp kadınlardan yapılacak şiddet karşıtı yürüyüşe katılmalarını istedi. Bugüne kadar kadınların hep köle ve ikinci sınıf muamelesi gördüğünü belirten Başkan Hatipoğlu, tüm kadınların buna 'dur' demek için yürüyüşe katılmaları çağrısında bulundu. Hatipoğlu, "Bizlere verilen misyon kadının ikinci sınıf muamele görmesi. Aslında kadın güçlü iradesi, bakış açısıyla üstün bir yapıya sahip. Devletleşme sürecinde kadın pasifize edilmeye çalışılıyor. Çünkü erkek egemen zihniyet kadını hep yok sayıyor, kadında hem duygusal zeka hem analitik zeka, ikisi birleştiğinde mükemmelliğe varılacak projelere dair adımlar atılıyor. Bizlere yapılan ikinci sınıf muameleyi kesinlikle bizler ortadan kaldırmak için yaşamın her alanında var olarak kendimizi ispatlamak zorundayız" dedi.

Dünyada ve Türkiye'de kadına karşı şiddetin vahim bir durumda olduğunu da kaydeden Hatipoğlu, "10 yıl içerisinde yüzde bin 400 düzeyinde kadına şiddet uygulandı, ölümler yaşandı ve hala da yaşanmakta. Kadın okumaz, kadının işi evdir, işi çocuk büyütmektir, eşine sadık kalmaktır. Böyle bir misyon biz kadınlara veriliyor. Ama bu doğru mudur? Hayır. Bugün Kürt özgürlük hareketine baktığımızda kadın başroldür, aktördür. Rojava devrimi kadın devrimidir. Şu an Kobani'deki savaşı şekillendiren kadın gücüdür. Demek ki kadın isterse yaşamın her kademesinde yer alabilir, her türlü düzene, kirli siyasete, her türlü riyakarlığa karşı başkaldırabilir. Bu yönlü bizlerde parti olarak biliyorsunuz, özellikle kadının söz sahibi olabilmesi, kadının varlığını her kesimde tüm dünyaya kanıtlamak amacı ile yerel seçimlerde eş başkanlık sistemini getirdik. Bugün bir tek bizim partimizde bu sistem uygulanıyor ve biz bu yerel seçimlerde bunu kanıtladık" dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dilek Hatipoğlu Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title