Haberler

Hakkari Bekarlıkta Lider İl Oldu

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu'nun medeni durum haritasının sonuçlarına göre en fazla bekar Hakkari'de. Genel olarak bekarların fazla olduğu illerin tamamı Doğu ve Güneydoğu'da.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin medeni durumunu gösteren bir harita çıkardı. Buna göre, bekar oranında Hakkari, evli oranında Nevşehir, boşanma oranında İzmir, eşi ölenlerin oranın da ise Kastamonu başı çekiyor.

31 Aralık 2014 tarihli Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre Türkiye'de 15 yaş üstü 58 milyon 384 bin 240 kişi bulunuyor. Bunlardan 15 milyon 998 bin 24'ü hiç evlenmeyenlerden, 37 milyon 228 bin 272'si evlilerden, 1 milyon 979 bin 260'ı boşananlardan ve 3 milyon 178 bin 684'ü ise eşi ölenlerden oluşuyor.

İşte TÜİK'in medeni durum haritasından çıkan çarpıcı sonuçlar:

EN FAZLA BEKAR HAKKARİ'DE

Türkiye'de bekar oranı en yüksek il Hakkari. Hakkari yüzde 49 oranıyla ilk sırada. Hakkari'yi yüzde 46 ile Şırnak, yüzde 40 ile Batman takip etti.

Türkiye'de bekar oranı en yüksek iller sıralamasında ilk 14 il Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden.

EN YÜKSEK EVLİLİK ORANI NEVŞEHİR'DE

En yüksek evlilik oranı Nevşehir. Nevşehir yüzde 69 oranıyla ilk sırada yer alırken, Nevşehir'i yüzde 68 oranlarıyla Uşak, Çorum ve Afyonkarahisar takip ediyor. Evlilik oranı yüksek olan diğer iller ise şöyle: Kayseri 67, Kahramanmaraş 67, Çankırı 67, Manisa 67, Burdur 67, Tekirdağ 67, Kütahya 67, Amasya 67, Konya 67, Bartın 67, Denizli 67, Ordu 67, Balıkesir 67, Bursa 67, Bolu 66, Muğla 66, Aksaray 66, Yozgat 66, Isparta 66, Niğde 66, Karaman 66, Kocaeli 66, Tokat 66, Antalya 66, Sinop 66, Zonguldak 66.

SAHİLLERDE BOŞANMA YÜKSEK

Türkiye'de boşananların oranı en yüksek il İzmir. İzmir yüzde 6 oranıyla ilk sırada. İzmir'i yüzde 5 oranlarıyla Antalya, Muğla ve Yalova takip etti. Boşanma oranında dikkat çeken şey, sahil illerinin ön sıralarda olması. Son sıralarda ise Doğu ve Güneydoğu illeri bulunuyor.

Boşanma oranının yüksek olduğu bazı iller de şu şekilde sıralanıyor: Ankara 4, İstanbul 4, Aydın 4, Mersin 4, Eskişehir 4, Denizli 4, Uşak 4, Balıkesir 4, Adana 4, Zonguldak 4, Tekirdağ 4, Kırklareli 3, Bursa 3, Çanakkale 3, Nevşehir 3.

Boşanmanın en düşük olduğu iller de şöyle: Ardahan 1, Erzurum 1, Bayburt 1, Diyarbakır 1, Kars 1, Şanlıurfa 1, Bingöl 1, Mardin 1, Batman 1, Siirt 1, Ağrı 0,5, Şırnak 0,5, Muş 0,5, Van 0,5, Bitlis 0,4, Hakkari 0,3.

EŞİ ÖLENLERİN ORANI EN YÜKSEK KASTAMONU'DA

Türkiye'de eşi ölenlerin oranı en yüksek il Kastamonu. Kastamonu yüzde 9,4 oranıyla ilk sırada yer alıyor. Kastamonu'yu yüzde 9,2 oranıyla Sinop ve yüzde 8,6 oranıyla Giresun izliyor.

Eşi ölenlerin oranında ilk sırada Karadeniz bölgesi kentlerinin olması dikkat çekici: Oranlar şöyle: Artvin 8, Çankırı 8, Amasya 8, Edirne 8, Balıkesir 8, Burdur 8, Çanakkale 8, Çorum 8, Bartın 8, Kırklareli 8, Tokat 8, Kütahya 8, Rize 8, Bolu 7, Ordu 7, Karabük 7.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Kastamonu Nevşehir Hakkari Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (53)

Vatan sevdalısı Mobil-ANDROID:

Doğru çünkü evlenmelerine gerek herkes birbiriyle oluyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil yani. Ben orda görev yaparken bir sürü yakaladık böyle daha neler neler.....

12
30
yanıtYanıtla
77mobilWeb@haberler.com:

habdrde onbeş yaş üstü bekar sınıfına giriyor deniyor Allaha şükürki genç nüfus doğu ve güneydoğuda fazla olduğu için bekarın fazla olmasıda normaldir Allah genç nüfusumuzun sayısını artırsın

30
3
yanıtYanıtla
BEHCET:

ADAMLAR DAĞDAN İNEMİYORLARKİ EVLENMEYE VAKİTLERİ OLSUN

13
18
yanıtYanıtla
çok sevinmeyin iyiye işaretmobilWeb@haberler.com:

Doğu ve güneydoğuda olmasını sebebi genç nufusun çok fazla olması çünkü en yüksek doğumlarda doğu ve güneydoğuda bir de olaya böyle bakın bekarların çok olması genç nufusun çok olmasından kaynaklanıyor eminim bu habere türklerin çoğu sevinmiştir kürtler evlenemiyor evlenmeyince nufusları azalır değilmi ah ah sizin içinizi bilirim içinizi

26
3
yanıtYanıtla
BEHCET:

ZAZA KARDEŞİM evlenmek yuva kurmak çocuk yetiştirmek onları topluma kazandırmak bunların hepsi medeniliğin ve insan olmanın gereğidir bu işler dağda olmaz evlenmek çiftleşmekten ibaret değilki ben yaptım oldu densin o işi yaban hayvanları daha iyi yaparlar insanın onlardan bir farkı olmalı değilmi dağda ayı yetişir şehirde insan yetişir gerçi istisnada olsa bazan ayılar şehirlerede iniyorlar ama bu genel maksadı bozmaz öyle değilmi sevgili kardeşim

5
23
yanıtYanıtla
Xboy Türk KontrgerillamobilWeb@haberler.com:

İşleri güçleri terör olan milletten ne beklenir zaten.

7
16
yanıtYanıtla
direj:

batida erkek yok ki bekkar kalsin

14
8
yanıtYanıtla
devrimmmmmobilWeb@haberler.com:

Kurtler 4 kadin getirselrr adam gibi namusuna sahip cikarlar ya turkler bugun bir tane getirirler bir ay sonra birakiyorlar

16
5
yanıtYanıtla
Zorba baMobil-IOS:

La kim kürde kız verir loo

8
13
yanıtYanıtla
İsmi lazım mı:

Çok zorunuza gitti dimi tirkolar bu oranlar. Çünkü namus denen olgu bizde daha yüksektir.

14
6
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title