Haberler

Hakkari - Ankara'daki Patlama Hakkari'de Protesto Edildi

Ankara'daki patlama Hakkari'de protesto edildi Ankara'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan patlama, Hakkari'de yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Ankara'daki patlama Hakkari'de protesto edildi

Ankara'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan patlama, Hakkari'de yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Aralarında DBP, HDP ve çeşitli STK'ların bulunduğu grup, Ankara'da meydana gelen ve son açıklamaya göre 86 kişinin öldüğü, 186 kişinin yaralanmasına neden olan patlamaları protesto etmek için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Belediye binası önünde toplanan kalabalık adına basın açıklamasını HDP Hakkari Merkez ilçe Eş Başkanı Asım Özcan okudu. Özcan, Türkiye'nin dört bir yanında barışı haykırmak için Ankara'da bir araya gelen barış severleri hazmedemeyen güçlerin yaptıkları alçakça saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Özcan ayrıca, il ve ilçelerdeki HDP, DBP binalarının güvenliğinin sağlanması için çağrıda bulunarak, şöyle dedi:

"Halkımız, siyasi kurumlarımız, STÖ'ler, belediyeler, meslek örgüleri gibi bütün toplumsal yapılar kendi güvenlik tedbirlerini de geliştirmelidir. Parti binalarımıza giriş çıkışlar, toplu eylem ve etkinliklerin yapıldığı yerler mutlaka özel olarak güvenliği sağlanan yerler haline getirilmelidir. Bir kez daha yaşamını yitiren bütün yoldaşlarımıza, kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title