Haberler

Hakkari AK Parti Ankara İl Başkanlığı Hakkari'de 300 Kişiye İftar Yemeği Verdi

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından 'Ankara ile Hakkari gönül Sofrası Halk buluşması' programı çerçevesinde Hakkari'de 300 kişiye iftar yemeği verildi.

Ak Parti Genel Merkezi'nin Doğu ve Güneydoğu'daki 9 il için hazırladığı 'Gönül köprüsü' eylem planı çerçevesinde Ankara il Başkanlığı tarafından kardeş il olarak belirlenen Hakkari'de 300 kişiye iftar yemeği verildi. Karayolları 114. Şube Şefliği bahçesinde düzenlenen 'Ankara ile Hakkari Gönül Sofrası Halk Buluşması' iftar programına; Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kurt, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamanlı, İl Yürütme Kurulu üyeleri Cemalettin Kömürcü, Cemal Güngör, Fatma Bölükbaşı,Ahmet Gül, Edip Balcı, AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Kenan Çelebi, AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin ve yaklaşık 300 kişi katıldı.

İftar programı öncesi Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret eden AK Parti heyeti, daha sonra AK Parti il binasına geçti. Parti binasında toplanan partililerle bir araya gelen heyet, daha sonra kent merkezinde belirlenen bazı aileleri evlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ak Parti heyeti daha sonra iftar programına katıldı.

iftarın ardından açılış konuşması yapan AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, Hakkari'ye gelen AK Parti heyetine teşekkür etti. Ak Parti Ankara il Başkanı Mustafa Nedim Yamanlı ise Hakkari halkı ile bir araya gelmekten son derece mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu

'Çok şükür bir araya gelebildik. Öncelikle tabi şunu düşünmek lazım. Bu milletin evlatları hiçbir güvenlik endişesi taşımadan, hiçbir korku duymadan, çoluğuyla, çocuğuyla, arkadaşlarıyla, akrabalarıyla her yere gidip gelebilmeliler. Ankara'daki, Tekirdağ'daki, İzmir'deki, Konya'daki bir milletin evladını buraya güvenle gelmekte alıkoyan, buna sebep olan elbette bizim kardeşlerimiz olamaz. Bizi bir araya getirmeyenler bizim kardeşimiz olamaz. Bizim bir araya gelmemize engelleyenler, kardeşlerimizi engellemeye çalışanlar, bize buraya huzur ve güven içinde engel olanlar bizim kardeşimi olamazlar. Sizinle bir arada olmaktan son derece memnunuz.ö

Konuşmasına besmele çekerek Kürtçe 'Hoş geldin' diye başlayan Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kurt da, Biz biriz, beraberiz. Acılarla, tasalarla, kederlerle bugünlerde Allahın izniyle ebediyen kardeşiz demek için buraya geldik. Biz de diyoruz ki, adaletle, eşitlikle 100 yıldır acılarla yürüdüğümüz sonuna geldiğimiz bu yolun sonunda Allah'ın izniyle ebediyen kardeş olacağız. Yaralarımızı Kürt, Türk, Laz, Çerkez demeden aynı medeniyetin evlatları olarak eşit seviyede birbirimizin gözüne bakarak çözmeni yollarını birlikte bulacağız dedi. İftar yemeğinin ardından AK Parti heyeti, teravih namazına gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Kurt AK Parti Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title