Haberler

Hakimden 'Askeri Araçlarda Neden Sinyal Kesici Yok' Tepkisi

Zonguldak 2'nci Asliye Hukuk Hakimi Kemal Karanfil, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, 'Askeri araçlarda neden sinyal kesici yok. Oysa zırhlı araçta sinyal kesici cihaz olsa bu olay yaşanmayabilirdi' diye yazdı.

Zonguldak 2'nci Asliye Hukuk Hakimi Kemal Karanfil, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, 'Askeri araçlarda neden sinyal kesici yok. Oysa zırhlı araçta sinyal kesici cihaz olsa bu olay yaşanmayabilirdi' diye yazdı.

Geçen 15 Ocak'ta Eskişehir Sulh Ceza Hakimliği görevinden Zonguldak'a atanan Kemal Karanfil, Facebook sayfasında paylaştığı 'Askeri araçlarda neden sinyal kesici yok' başlıklı yazısında, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'na tepki gösterdi. Siirtli olan Karanfil, dün saat 13.12'de paylaştığı yazısında, şöyle dedi:

"Dün yine acı haber geldi, hem de memleketimde. Mehmetçiğe kurulan uzaktan kumandalı ve mayınlı tuzak sonucu 8 askerimiz maalesef şehit oldu. Oysa zırhlı araçta sinyal kesici cihaz olsa, bu olay yaşanmayabilirdi. Bu cihazın çok pahalı olduğunu sanmıyorum. Pahalı olsa ne yazar, Mehmetlerin canından değerli mi? Buradan Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'na sesleniyorum. Yeterli mali imkanınız yoksa, bir araca kurulacak Jammer cihazının masrafını üstlenmeye hazırım. Benim gibi birçok insanın da buna gönüllü olacağını düşünüyorum. Yeter ki analar, garip gureba ağlamasın."

'HİÇBİR DEVLET ASKERİNE, POLİSİNE KURŞUN SIKANI BAĞIŞLAMAZ'

'Neden sadece askerleri yazıyorsun' diyenlere de bir not yazan Karanfil, şunları kaydetti:

"Değerli kardeşim. Hiç bir devlet askerine, polisine kurşun sıkanı affetmez ve hoş görmez. Molotof bombası atanı bağışlamaz. Çiğnendiği söylenen haklar, en yüce varlık olan, insanın yaşamına son verilerek elde edilmez. Türk kökenli olan İskilipli Atıf Hoca'nın bir makale yüzünden idam edildiğini, şair Nazım Hikmet ve Mehmet Akif Ersoy'un baskılar yüzünden yurtdışında yaşamak zorunda bırakıldıklarını bilmeyen yok. Zulmün sadece doğuda değil, batıda, ırk ayırımı yapılmaksızın herkese zamanla yapıldığını, bu bir zihniyet ve eğitim meselesi olduğunu daha öncede belirttim."

'KİMSENİN ANASI AĞLAMASIN'

Hakim ve savcılara da zulüm yapılabildiğini belirten Kemal Karanfil, yazısını şöyle sürdürdü:

"Kararlarından dolayı sürgün edilen, meslekten ihraç edilen hakim ve savcılar var. Ancak bunu yapan devlet değil, devletteki yetkilerini kötüye kullanan kişiler. 'Bunlar yapıldı' diye masum insanlara kalkıp düşman mı olayım? Unutulmamalı ki her yanlış yapan, gün gelip hukuk karşısında hesabını mutlaka verecek. Sadece asker anaları değil, hiç kimsenin anası ağlamasın. Bu kirli savaşın hiçkimseye yarar getirmediğini, adam öldürerek bir yere varılamayacağını daha önceden defalarca yazdım." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı Zonguldak Facebook Politika Güncel Haberler

title